Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post


Vendég

#595 Re: Re:

2012-01-17 21:35

#594: Nick - Re:

Megnéztem...

Finnország...Svájc...Ausztria....Norvégia...(hozzánk hasonló lélekszámú, vagy még kisebb országok)

Nem primitív országok, nem primitív lakossággal...erős állampolgári kötelességtudattal!(nálunk ez hiányzik, ha tetszik, ha nem , így van)

Náluk nem okoz gondot egy kis időt az ország védelmi képességének biztosítékára áldozni...(hogy szükség esetére ne maradjanak fegyverfogásra képtelen állampolgárok nélkül!Nekik nem esik le az aranygyűrű az ujjukról pár hónap miatt....pedig biztosan ott sem kisdedóvó a sereg...(máshol sem  az)

Nem barátocskáim!

NEKIK VAN ESZÜK!!!! (és fel tudják fogni a saját érdekeiket...és tesznek is érte...nem másra várnak..és nem keresnek kifogásokat...és nem nyüszítenek, mint a fürdős kurva) Ennyi az egész....

Válaszok

Vászka

#597 Re: Re: Re:

2012-01-18 17:08:28

#595: - Re: Re:

Az a helyzet, hogy náluk a sorkatonaság 1001 féle civil vagy polgári szolgálattal kiváltható!

Tudom mert laknak ott ismerőseim barátaim. Utána kérdeztem.

Svédországban igaz csak tavaly törölték el, de valójában más a 80-as években is csak önkéntesen vonultak be. katonai összeírás és orvosi vizsgálat ugyan volt, de aki nem akart annak nem kellett bevonulnia! Van egy barátom Norvégiában aki biológus és polgári szolgálat keretében teljesítette a kötelező egyetemi szakgyakorlatot egy nemzeti parkban. De Ausztriában is él egy ismerősöm aki történész-múzeológusként hasonlóan cselekedett. Sőt ott még meg is fizetik az embert és közben a doktori iskolát is elvégezhette! Ergo választási lehetőség ezekben az országokban is van és aki nagyon nem akar annak nem kell laktanyába vonulnia, kopaszra borotváltatnia a fejét és a sárban csúszkálnia. Ezekben az országokban mind a katonaság, mind a polgári szolgálat lehetőség, választani kell, de te döntöd el, hogy mit és mikor. De akármit választasz azért megbecsülnek, megfizetnek és jó referenciának számít. Ellentétben hazánkal, ahol ha polgárira mész, hogy megtarthasd a munkahelyed dolgozol ingyen, ha elmész katonának mire leszerelsz lehet elveszíted mindened.

Ezeket az országokat alapból nem fenyegeti senki. Főleg nem Európából! Ami pedig a modern haditechnikát illeti egy nagyhatalommal szemben esélyük nem lenne!

-ergo már ott is idejétmúlta a történet.

A jövő nem a gyalogos tömeg hadseregeké, hanem a haditechnikáé! Egy atom vagy biológiai támadás ellen a sorkatonák tömegével nem sokra mész, arról nem is beszélve, hogy manapság már a WCt is számítógép húzza le utánad, elég egy jól szervezett hecker támadás és az egész katonai gépezet megbénul! Utána már azt se fogod tudni, hogy ki és honnann fog támadni.