IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Quoted post


Vendég

#268

2011-12-29 16:46

Egyet értek a petícióban foglaltakkal! Hadd döntsük el mi, nők, hol, hogyan és kinek a segítségével akarunk világra hozni egy gyereket. A "bába" szavunk nem véletlenül nem neologizmus - évszázados gyakorlat húzódik a jelentés mögött. Erdélyi nagyanyám 6 gyereket hozott világra, bába segítségével. A hetedik - anyám - menekülés közben született; nagyanyám maga "vezette" a szülést, 11 éves nagylánya forralta a vizet. Ma biztosan sittre vágnák érte, a gyerekeket meg elvinné a gyámügy.

Válaszok


Vendég

#272 Re:

2011-12-29 20:42:35

#268: -

A rengeteg halva született vagy élete első néhány órája, napja után meghalt gyerekről miért nem beszélsz???? Mert az nem igazolná a szavaidat..Igaz??? Az igazság az, hogy az otthoni szülések nagyobb részben végződtek halállal, mint nem!!!!!EZ TÉNY!Nem volt ritka , hogy 7 szülésből egyetlen  csecsemő maradt életben!!!!!!

Én elhiszem, hogy jól esik nosztalgiázni  a régi időkkel kapcsolatban, szülői ház. stb..de nem élünk a középkorban, hogy azt a gyakorlatot kellene folytatni, amitől alig várták nők nemzedékei, hogy megszabaduljanak tőle.Miért kellene az aránylag veszélytelen helyett a bizonytalan kimenetelűt választani, ha az előbbi lehetőség is rendelkezésre áll??? Az ilyen anya FELELŐTLEN!Kiteszi a csecsemőjét a sors forgandóságának!

Baj esetén csak magát okolhatja!!!!