Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post


Vendég

#554 Re:

2011-12-22 11:06

#6: -

De azért ne felejtsük el, hogy azért ott tiszteletet tanultak az emberek. Ezt nem a Fidess védelmében mondtam.

Válaszok

re

#572 Re: Re:

2012-01-02 17:12:23

#554: - Re:

Kérdés, hogy milyen tiszteletet tanítanak!

Mert én azt tanultam, hogy csak azt tiszteljem aki engem is tisztel! Egy idegennek mindig adjam meg a kellő tiszteletet, de ha Ő nem akkor utána én se. Mert amilyen az adjon Isten olyan a fogadj Isten!

Én ezt tanultam! A katonaságnál sajnos, főleg az újoncoknak minden csillaggal rendelkező retardáltnak tiszteletet kell adni-saját tapasztalat.

Ez nem nevelés, ez birkítás! Persze lehet Viktor király munkatábborá szeretné változtatni az országot és ehhez ilyen emberekre van szükség!

Ami az 1945/46-os népbírósági preket illeti az az én nagypapám is megszívta. Fiatal kiskatonaként Őt is arra tanították, hogy tisztelje a feletteseit és parancsot hejtson végre. Megtette! Egy év múlva Ő is ott ült a bíróságon majd a börtönbe. Ha nem teszi meg akkor haza árulás miatt golyót kapott volna a fejébe. Persze Ő így is haza áruló lett!

Úgyogy én mint katonaviselt ember ezt nem kívánom egy fiatalnak sem!
Arról nem is beszélve, hogy akit 18-20 éves koráig nem neveltek meg azt utána se lehet max még retardáltabb lesz.

Inkább az oktatást kéne átalakítani, vissza adni az iskolák, tanárok hatáskörét és sportolási lehetőségeket biztosítani mindenkinek, visszaállítani a szülői munkaközösséget és ahol a gyerek a családban nem kapja meg a szükséges nevelési mintákat onnan a gyereket kiszakítani!
Sok katonatársam volt akik tisztes családból jöttek és a katonaságnál szoktak rá a piára, cigire és a kártyára. Valaki azóta se állt talpra.

Az emberek megnevelésére életre szoktatására nem ez a megoldás!