Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

Nagyi

#503 Re:

2011-12-12 11:01

#498: -

A magas követelmények nem véletlenek! Egy katona kiképzése sokba kerül! Ha alacsonyak lennének a követelmények akkor lehet minden IQ gyenge 18 éves vidéki kocsma hőse jelentkezne akiknek a kiképzése oktatása nagyon sokba kerülne és hosszú idő lenne! Gondolom elsősorban olyanokat keresnek a hívatásos állományba akinek minimum van érettségie, jogosítványa, alapfokú nyelvtudása angolból, sportol valamit, van műszaki érzéke és jól ért a számítógépekhez!
Egy iylem embert max a katonai ismereteket kell megtanítani, a többire csak átképezni. Kevesebb idő kevesebb pénz!

Ugyanakkor ha bevezetik a sorozást mindenkit vinni fognak aki mozogni tud. Ennek meg az az előnye, hogy a sok tanulatlan és kiképzettlen birkát úgy alakítják és írányítják ahogy tudják. Mert lássuk be a katonaságnál az sem feltétlen előnyös, ha az ember gondolkozni tud! Még a végén nem hajt végre egy parancsot mert tudja, hogy az alkotmány ellenes!

Ellenben a sok besorozott birka azt csinálja amit mondanak. És ha a végén valami nem stimmel ott lesznek baleknak, ahogy az Amerikában a vietnámi háború alatt is történt! Arról nem is beszélve, hogy a sorkatonának max löknek valami kaját, míg egy hívatásos jól képzett katonának fizetést is kell adni!

Arról nem is beszélve, hogy ezt az új rendelkezést lehet nem is sorkatonaságnak fogják hívni!

A tandíjat se tandíjnak, hanem önköltségnek nevezik!

Az érettségihez meg kötelező a közmunka. Lehet ennek meg kötelező társadalmi munka lesz a neve!

Mindenesetre nem véletlen nyúltak ehhez a törvényhez és dobták be a köztudatba!

Válaszok


Vendég

#505 Re: Re:

2011-12-12 18:14:00

#503: Nagyi - Re:

kedves Nagyi! Ha tudná értelmezni ezt az új törvényt, nem gépelt volna be ilyeneket :) Ebben a törvényben semmi hátsó szándék nincs :)