Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

IGe

#421 Hadkötelezettséget Ellenzők Köre

2011-12-07 10:49

Általános információk
A hadkötelezettség eltörlése közös céljából világnézetre, pártállásra, pacifizmusra, vagy éppen katonai hivatásra, és minden más hasonló dolgokra való tekintet nélkül bárki csatlakozhat hozzánk, vagy kinyilváníthatja külső támogatását.
Küldetés
Az emberölésmentes élethez való alapvető jogot kellene rögzíteni az Alkotmányban és a törvényeinkben és a hadsereg önkéntességét. Lelkiismerete, akarata, meggyőződése ellenére senkit se lehessen emberölésre kötelezni, vagy olyan helyzetbe hozni, ahol ez a lehetőség közvetve, vagy közvetlenül is fennállhat. A haza védelme csak meggyőződéses emberekkel lehetséges. Kényszerítettekkel nem.

A katonásdi ma már egy külön profi szakma, ami komoly felkészültséget igényel. Amatőröknek amúgy sem való.

A katonai rendszerben teljesíthető fegyvermentes munkaszolgálat pedig teljes mértékben kimeríti az ideiglenes, de akár végleges rabszolgasors gyakorlatilag minden kritériumát.

http://www.facebook.com/hadkotelezettseget.ellenzok?sk=info

Válaszok

Egy másik Zrínyis hallgató

#423 Re: Hadkötelezettséget Ellenzők Köre

2011-12-07 11:20:03

#421: IGe - Hadkötelezettséget Ellenzők Köre

Hahó, a Honvédelmi törvény kimondja, hogy a Magyar Honvédség ", békében az önkéntességen, megelőző védelmi helyzetben és rendkívüli állapotban az önkéntességen és az általános hadkötelezettségen alapuló haderő." Valamint biztosítja a katonai szolgálat helyett a polgári szolgálat végzésének lehetőségét lelkiismereti okokra hivatkozva.
Miről beszélünk?! Minden, amit akartok, már biztosítva van a 2004-es Honvédelmi Törvényben, illetve - ha ez nem lenne elég - a Maastrichti szerződésben is. Tessék megtanulni olvasni!


Vendég

#424 Re: Hadkötelezettséget Ellenzők Köre

2011-12-07 11:33:50

#421: IGe - Hadkötelezettséget Ellenzők Köre

Továbbá a 2011-ben elfogadott Honvédelmi törvény is garantálja a polgári szolgálat lehetőségét, annyi a különbség, hogy  a fegyver nélküli katonai szolgálat lehetőségét is megadja, ami a 2004-esben nem volt benne.