Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post


Vendég

#5779 A hitelminősítők alkonya

2011-11-27 14:52

"Rájár a rúd a hiteltelen hitelminősítőkre
Szigorú új szabályokat javasolt az Európai Bizottság kedden a hitelminősítő intézetekre vonatkozóan."

"Több forrásból származó adatok független értékelésén alapuló rendszerrel váltaná fel a nagy amerikai hitelminősítők egyeduralmát Európában Christine Lagarde francia pénzügyminiszter."

"A három nagy hitelminősítő szétdarabolására hívott fel az EU igazságügyi biztosa, Vivian Reding annak érdekében, hogy letörjék a Moody's-Fitch-S&P hármastól való függést. A másik lehetőség Reding szerint, hogy új, európai és ázsiai intézeteket hoznak létre - közölte a Die Welt német lap"

"A három nagy hitelminősítő cég (a Moody’s, a Fitch és a Standard & Poor’s) sokak szerint nyakig benne volt a 2008-as krízis kialakulásában és az eurózóna bajainak elmélyülésében is. A Der Spiegel magazin a minősítők világába enged bepillantást.


Moritz Krämerről, a Sandard & Poors európai államadósságokat minősítő részlegének fejéről a munkájával összefüggésben úgy beszélnek, hogy „nagyon veszélyes” és „parázsló” figura, egyike azoknak a „halálos embereknek”, akik „destabilizálták egész Európát” – olvasható a Der Spiegel cikkében. Sokak meggyőződése, hogy kollégáival együtt hozzájárult a görög, portugál és ír államkötvények bóvlivá süllyesztéséhez, így ezen országoknak sokkal nehezebb a finanszírozásukhoz szükséges további kölcsönökhöz jutni."

"Amerikai keselyűk keringenek Európa felett

Van olyan elemező, aki úgy véli, hogy az amerikai bankok haszonélvezői lennének egy európai pénzügyi összeomlásnak.
A Fitch éppen ellenkezően látta ezt a héten.Az amerikai pénzintézetek nem vesztesei, hanem nyertesei lennének egy európai bankválságnak - állítja Rick Bove, a Rochdale Securities pénzügyi szolgáltató cég elnökhelyettese. A szakértő ezzel reagált a Fitch szerdai jelentésére, amelyben a hitelminősítő arra figyelmeztetett, hogy komoly csapást mérne az amerikai bankokra, ha az eurózó egy vagy több állama fizetésképtelenné válna, s így nem tudná visszavásárolni kötvényeit. A Fitch szerint ennek az a magyarázata, hogy a tengerentúli pénzintézetek kezében is jelentős európai államkötvény-állomány van.
Bove két érvvel támasztja alá álláspontját. Az egyik szerint az amerikai bankok kevés európai pénzintézeti kötvényt tartanak a kezükben, a másik szerint a bizonytalan helyzetű európai pénzintézetek helyett részben amerikai bankokkal keresnének kapcsolatot az ügyfeleik. Szerinte az európai pénzügyi szektor jövője kétséges lehet, ám az, hogy bajainak a szektor Európán kívüli szereplői a haszonélvezői, az nem.
Az európai kitettséggel összefüggésben a Fifth Third Bancorp példáját hozza fel például. Ez a bank kevesebb mint 500 millió dollár értékű állampapírt tart 78,2 milliárd dolláros hitelportfóliójában. Ugyanakkor részvényeinek ára - akárcsak a többi amerikai pénzintézet papírjaié - minden Európából érkező rossz hírre csökken.
A pánik igazságtalan
A részvények ugyan esnek az európai pánik hatására, de ettől még ez a bank nem európai pénzintézet, hanem amerikai, amelynek hazai piacán kell helyt állnia. Ezért elvárható lenne, hogy piaci értékét amerikai teljesítménye alapján ítéljék meg a befektetők, ami a gazdaság lassulása ellenére sem rossz - véli Bove.
További példaként a PNC Financial pénzintézetet említi. Véleménye szerint nem korrekt, hogy e bank piaci értéke az európai helyzet miatt nyomott, és úgy véli, biztosan hasznot húz majd az öreg kontinens bajaiból.
Ha a Toyota bukik, a GM szárnyal
Bove a befektetőknek küldött e-mailjében az autógyártók helyzetét említette példaként, nevezetesen azt, milyen hatással jár a Toyota idei szenvedése az amerikai autógyártókra. A márciusi japán földrengés miatt ellátási nehézségekkel küszködő japán autógyártók bajából egyértelműen hasznot húznak versenytársaik.
Az európai bankok részben vagyonuk, eszközeik egy részének eladásával javítják tőkemegfelelési mutatójukat - azaz a nevezőt csökkentik a tőketartalék/saját tőke hányadosban -, ami a külföldi, köztük az amerikai bankok malmára hajtja a vizet. Ezek lesznek ugyanis a vevők az ilyen üzletekben. Bove szerint ezért az amerikai bankok befektetőknek egyáltalán nem kell tartaniuk az európai bankválság hatásaitól."


Na, akkor most csak ennyit a bóvlizó vinnyogásotokról, ti hihetetlenül visszataszító, aljas büdöskomcsi férgek!
Ezért minősítették le - a makrogazdasági adatok alapján indokolatlanul - Magyarország hitelképességét múlt csütörtökön.

Igazán jól jellemez benneteket, büdöskomcsi tetvek, hogy ti ezen ujjongtok, förtelmes büdöskomcsi csürhe...

Válaszok


Vendég

#5780 Re: A hitelminősítők alkonya

2011-11-27 19:13:03

#5779: - A hitelminősítők alkonya 

 Győztél, BAROm.

Győztél? BAROM!

Nem, csak hiszed. Okso enged, szamár szenved. Az 5 éves unokám már tudja. Te még/már nem. Szenvedj magadban.