Kizárólag az énekelni/zenélni tudó személyek énekelhessenek/zenélhessenek fizetségért!

Quoted post

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#102 Re:

2016-10-21 14:45

#100: 120 férőhelyes étterem -  

Tisztelt 120 férőhelyes étterem (tulajdonosa) - feltételezem Ön a tulajdonosa

Nagyon szívesen reagálok, viszont azt szeretném kérni, hogy figyelmesen olvassa végig a hozzászólásokat. A leírtak alapján, Ön csak az utolsó párat olvasta és egyből általánósít. A lenti sorokban a zenészt egy-egy termékkel vagy szolgáltatással hasonlítom össze, mivel Önnek és bármilyen más étteremtulajdonosnak a zenész egy "termék", még ha csak katalízátor szerepe is van. Pontosan úgy, ahogy a csapolt sör nem jön CO2 nélkül - na, a zenész olyan, mint a CO2 :) (tehát ismét: az összehasonlítás csupán a lényeg megértését hivatott elősegíteni)

1. Van fogalmam, hisz a vitapartner világosan leírta, hogy egy étterem tulajdonosa. Mivel ellenzi azt, hogy csakis zenészek zenélhessenek, elég egyértelmű az, hogy ő "zenész" címszó alatt olyan embereket foglalkoztat, akik éríntettek lehetnének (vagyis nem tudnak zenélni), különben nem érdekelné. Ha pedig kamu-zenészeket szeret foglalkoztatni (tehát olyan embert aki csak mimmeli a zenélést), akkor elképzelhető, hogy egy sarki kocsmáról van szó, ugyanis elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy 5 csillagos szállóda igazgatója. Attól, hogy nem vagyok éríntett, még nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményem és, hogy azt nem nyilváníthatom. Sőt, még csak azt sem jelenti, hogy nincs fogalmam a dologról és, hogy nem kezdeményezhetek egy petíciót ebben a témában. 

2. Mindenkit végig magáztam, kivéve azt ez egy hozzászólót, aki "pofátlan határon túli magyarnak, aki más f-aszával veri a csalánt" nevezett. Szerintem ez a fajta személyeskedés a tegezésnél komolyabb "sértegetéseknek" is teret adott volna.

3. Hamis állítás! Senki sem adta elő, hogy a vizsgára felkészülődés hosszú éveken át tartott (mondjuk, én biztosan nem). Én személyesen akár holnap is vállalnám az ilyen vizsgát, semmilyen felkészülés nélkül, hisz TUDOK ZENÉLNI! Az viszont igaz, és le is írtam: amögött, hogy valaki ZENÉSSZÉ válik, kemény munka áll, ellentétben a kamu-zenészekkel, akikről szó van. Ugyanis ők jelenleg pontosan az igazi zenésznek a sok éves munkájukat gyalázzák azáltal, hogy egyik napról a másikra "zenésznek" hirdetik ki magukat és elmennek "zenélni" az első olyan helyre, ahol megveszik őket. Csak és kizárólag ezeknek az embereknek lenne kemény egy szakmai vizsgára való felkészülés.

4. Hamis állítás! Azt írtam, akkoriban az OSZK vizsgadíj alacsony volt! Arra az ugynúgy hamis állításra reagáltam, mely szerint nagyon komoly anyagi terhekkel járt. 

5. Ismét félreértelmezi a szavaimat! Egyáltalán nem lep meg, hogy profitért dolgozik valaki :) viszont csalás által több profithoz jutni az én értelmezésem szerint csalásnak számít. És még mielőtt rám akarja húzni, hogy csalónak neveztem Önt, vagy bárki mást, hadd írjam le mégegyzer, érthetően: az az ember, aki olyat árul, amilye nincs, az bárhol a világon csalónak számít! Az az ember, aki zenészként árulja magát anélkül, hogy tudna zenélni, beáll egy hangszer mögé és úgy tesz, mintha zenélne - az egy csaló! Az az ember, aki védi és alkalmazza az ilyen csalókat, ő maga is védi és terjeszti a csalást.

6. Tehát ilyen alapon Ön bármilyen szolgáltatás igénybevételénél kizárólag az árat nézi. Rendben, tegyük fel, hogy van 3 gázszolgáltató: a drága, az olcsó és a nagyon olcsó. A nagyon olcsó nem is gázt fog Önnek eladni, hanem levegőt, ami nem is fűt, hanem úgy tesz, mintha fűtene. Jön a több szolgáltató és próbálja elmagyarázni Önnek, hogy annak a "gáznak" semmi fűtőértéke nincs. Azt fogja nekik mondani, hogy "nem baj, mert ez a legolcsóbb"?! Így is őt választja, illetve örül neki, hogy egyáltalán szerepelhet a piacon?! Netán a másik 2 szolgáltatót irigynek nevezi, ha meg mernek szólalni? 

7. Teljesen értelmetlen ez a pont, hisz nem arról van szó, hogy az adott zenész bármit el tudjon játszani. Ahogy világosan leírtam, csak és kizárólag azt a célt szolgálná az ilyen rendszer, hogy az az ember, aki NEM TUD ZENÉLNI (teljesen mindegyi, hogy milyen stílusról van szó), az ne vehessen részt a gazdasági piac ezen szegmensén! Esküszöm, nem bírom megérteni, hogy az előbbi mondatod miért nem bírják egyesek felfogni! Adott egy olcsó kenyér, egy drága kenyér és egy kenyérkinézetű  papírmassza, mely a legolcsóbb! Ha Ön megveszi a papírkenyeret, rájön és visszaviszi a "péknek", ő pedig a kereslet-kínálattal érvelne, talán elfogadná ezt, vagy pedig a fogyasztóvédelemhez fordulna?! Nos, akkor miért is jó az, ha zenésznek adhatja el magát egy olyan ember, aki NEM TUD zenélni?!

8. Tehát ezeknek az előadóművészeknek még csak véletlenül sem okozna nehézséget egy ilyen "szűrő" rendszer, mert ahogy Ön is mondta, képzettek és TUDNAK zenélni. Ismét, a cél nem az, hogy őket kiszűrjék!

9. Senki sem állította, hogy csak és kizárólag az idős zenész tud zenélni. Rengeteg tehetséges fiatal zenész van, aki nem tud érvényesülni az olcsó kamuzenészek miatt és adott esetben (ahogy a fenti étteremtulajdonos is írta), akár 1-2 sörért is képes játszani, csak azért, hogy játszasson, mivel tudja, hogy ha nem megy el, akkor elmegy a kamuzenész 3 sörért :)

10. Teljesen igaz. Itt harmadjára is ismételnem kell magam: NEM a zenészeket-eltántorító rendszerről beszélek, hanem a kamuzenészek kiszűrését szolgáló rendszer. Tehát az igazi almának eladott műanyag-almák kiszűrése a cél!

11. Ez is teljesen igaz. Talán pont ezért lenne értelme a vendéglátóhelyek tulajdonosainak is összefogni és részt venni egy értelmes, életképes szabályozórendszer kialakításában. Így legalább az ő igényeit is szem előtt lehetne tartani. Így, az eredménytelen vitatkozás helyett egy jól kitűzött célok felé vezető konstruktív beszélgetést lehetne folytatni.

12. Negyedjére is ismétlem: a cél NEM a fiatal tehetséges zenészek kiszürése, hanem az őket is hátránoys helyzetbe hozó kamuzenészek kiszűrése. 

Summa summarum, senki sem állította, hogy a régi rendszert kellene visszaállítani (eszerint még csak végig sem olvasta a szöveget), sőt kifejezetten odaírtam, hogy egy, "a mai elvárásoknak megfelelő rendszert" kellene kialakítani. A zenészek többsége egyértelműen támogatja az ötletel, ahogy a hozzászólásokból is látni lehet. A 2 nap alatt érkezett 270 aláírás, az aláírók közül egy jó pár kommentet is írt és összesen 4 ember nem ért egyet a kezdeményezéssel. Persze, a mai trend szerint, ha 270 ember egyetért valamiben, 4 pedig nem, az azt jelenti, hogy igazából hülyeség az egész, hisz még ott van 8 millió ember aki nem alkotott véleményt :)

Válaszok


Vendég

#106 Re: Re:

2016-10-24 10:00:25

#102: Adrián Fülöp - Re:  

 Blablabla!

Ha valaki kamuzenész, akkor kiszűri a piac, felesleges másokat belekényszeríteni és egy felesleges vizsgáztatásba. Ismerve a mai árakat, sokan azért nem tennék le a vizsgát, mert majd Mészáros Lőrinc valamelyik cége megnyeri a közbeszerzési pályázatot, ahol meghívásos alapon egy indulóként indul. Aztán majd rámegy szerencsétlen zenészek ingje-gatyája.