Tiltassuk be az altatásokat és a sintèrtelepeket!

Quoted post


Vendég

#31 Re:

2016-09-02 09:38

#29: -  

 Ma magyarországon több százezer olyan kutya és macska jön a világra, aminek nem lesz gazdája, ezek egy része megy a levesbe, a többi meg szépen, hatványozottan tovább szaporodik. Még ha bevezetnék a kötelező ivartalanítás bevezetésével is bőven akadnak keverék kiskutya, kismacska, de nem százezres nagyságrendben válnának feleslegessé.

Senki nem mondta, hogy a keverék állat selejt lenne! A probléma ott kezdődik, hogy a felelős állattartó alapból ivartalaníttat és nem hagyja a kutyát, macskát évi 2-3 alkalommal fialni nemtörődömségből, aztán a kölyköket vagy agyoncsapják, vagy szélnek eresztik valahol, mert a töredékére sincs igény. 

Ma Magyarországon elég sok ember él abból, hogy nyomorúságos körülémények között összezsúfol kutyákat, macskákat és a beteg, selejtes kölyköket árulják, mert a szülők nincsenek örökletes betegségekre leszűrve. Aztán ha már nem képes fialni a megnyomorított kutya, akkor vagy kivágják valahol az út szélén, vagy elpusztítják.

Mivel többszöröse a gazdára váró állat, már nincs hová tenni őket, az elvadult macskakolóniák terrorizálják  fél országot, nem is beszélve a természetkárosításról, nem hogy az alatatást tiltanák be, hanem lassan még az állatmenhelyeknek sem lesz más választásuk, mert egyszerűen nincs hová tenni ennyi felelőtlenül szaporított állatot. 

Inkább a hozzád hasonlóak legyenek alpáriak, eszükhöz lehet érteni, mintsem kezelhetetlenné váljon a helyzet, amitől már nem vagyunk messze. Ha nincs kóbor állat utánpótlás (már pedig a kötelező ivartalanítás esetén egy idő után nem lenne), akkor altatásra sem lenne szükség és a zsúfoltság miatt sem a sintértelepeken, sem az állatmenhelyeken (mert néhány menhelyen sokkal borzasztóbb állapotok vannak, csak ott nem altatnak, hanem a kutyák falják fel egymást) nem lennének felháborító állapotok. 

Persze a megélhetési állatvédők elmehetnének a p.csába, ha nem lehetne ezzel egy rakás pénzt lejmolni ezentúl.

 

Válaszok


Vendég

#33 Re: Re:

2016-09-03 15:15:16


Vendég

#34 Re: Re:

2016-09-03 15:30:01

#31: - Re:  

 Te magad írod le azt, ami a legnagyobb bajom az ivartalanitás kötelezővé tételével.Mármint:"a felelős állattartó alapból ivartalanit...stb."Ez az! Bizony a felelős állattartó tudja mi a jó az állatnak,és neki.Sajnos egy ilyen törvény nem állitaná meg azokat a szapóritokat akikről írsz,csak egy kalap alá venné őket afelelős állattartókkal.Ha már lehetséges törvényekről beszélünk,akkor az illegális kényszerszapóritok,és a harcoltatók(ez biztos nem a helyes szó de nem tudom mi az elnevezésük)ellen kell fellépni,Az igazi gaudáknak pedig,hagyjuk meg a döntési jogot.A többség ugyis az ivartalanitást válassza,de hadd döntsön ő maga!