Hagyják dolgozni Illés bácsit!

Quoted post


Vendég

#1993

2016-05-18 21:46

Ha valaki ennyire szereti a munkáját, szívvel-lélekkel csinálja a
hozzá betérők teljes megelégedésére 50 éven keresztül, az felér egy olimpiai aranyéremmel. Dolgozott ő annyit, hogy nyerhetett volna vele olimpiát, ha nem a cukrászatot választja, hanem a sportot. Hány ember van az országban, aki töretlen lelkesedéssel, legjobb tudása szerint végzi a munkáját egy helyen 50 éve? Értékelni kellene az embert, az önfeláldozó munkát, az akaratot a kitartást, a szakmai szeretetet. Nyugodtan lehet példaképnek tekinteni az Ő munkásságát, nem sok ilyen ember van.

Válaszok

ennyi

#1995 Re:

2016-05-18 23:53:05

#1993: -  

 "hozzá betérők teljes megelégedésére 50 éven keresztül"

 

te ezt hol álmodtad? olvass már utána? évekkel ezelőtt leírták már a neten a róla szóló cikkeknél, hogy miket írtak emberek

 

"Stejn

Bemásolom ide mások informálására azt a kommentet, amit felindulásomban a másik cikkhez megírtam:

Én azon csodálkozom, hogy ezt a helyet sok éve hogyhogy nem záratták be? Több éve voltunk véletlenül ott, engem is becsábítottak a retro kerti székek-asztalok az udvarban. Vettünk sütiket, elvittük haza. Ott derült ki, az éhes család körében, hogy a rákóczi túrós savanyú, a krémes borzasztó, rossz ízű. Annyira bosszantott a dolog, hogy úgy, ahogy van visszacsomagoltam mindent és visszamentem a bácsihoz. Mondtam, hogy ezek romlottak. Mire próbált magyarázni, hogy a mai anyagokból nem lehet olyan jól dolgozni, meg a mai cukorból nem lehet olyan kemény, magas habot verni, meg ilyesmik... Ugyan már! Rossz/romlott volt! Miután meghallgattam, hogy Illés bácsi hány éve, meg milyen mesteri szinten, kiknek csinált mindenféle gasztro-csodát az előző évezredben, morogva visszaadta a pénzt."

 

"VBM

Ma voltunk a párommal ebben a cukrászdában, mert saját tapasztalat alapján szerettük volna eldönteni, hogy milyen a fagyi és a cukrászda. A bácsival semmi bajunk nem volt, mivel nem ismerjük és a fagyi gép is emlékeztetett a gyerekkorunkra. Nyilván ízlés kérdése, de az biztos, hogy a mai meggy és citrom választékból a kipróbált meggy fagyi ma egyszerűen számunkra ehetetlen volt (túl édes, vizes, és tuti, hogy valami műporból készült és meggyet azt nem látott). Ha valaki még ma arra jár bevállaljuk a két eldobott gombócot. A kosz és a rendetlenség az igaz. sajnos. Tényleg nem tudjuk, hogyan működhet ma ilyen higiéniával cukrászda!"

 

"Vidus30

Jó fél éve voltam a bácsinál és akkor tényleg nagy volt a kosz, a rendetlenség. Ő a higiéniát csak hírből ismeri. A sütiket nem mertünk megenni, mert egész egyszerűen "öreg" ízük volt. Ki tudja mióta álltak ott. Gödöllőiként sajnálom őt, mert régóta csinálja és tényleg jó cukrászda volt de nagyon régen! Egy Nébih-es vizsgálat és tuti bezáratnák a helyet."

 

"Tapasztalat1

Tegnap elmententünk,megnéztük.. ..talán nyugdíjba kellene mennie a bácsinak....délután szerettünk volna sütit venni, felháborodás,hogy mégis mit képzelünk, a fagyik után érdeklődtünk--ott van--és 200ftért kaptunk egy fél vízes félig olvadt gombócot. Koszos hely, udvariatlan kiszolgálás... ha ezt egyáltalán lehet kiszolgálásnak nevezni. A gödöllőiek azért nem járnak oda,mert már mindenki tapasztalt vagy ismer vkit,aki a sütemény fogyásztás után a napot a toiletten töltötte."

"bandita

Általánosba járva, a kilencvenes években, hetente többször betértünk ide a suli után. Pisisként nagy királyság volt a "cuki", csak így hívtuk. Felnőttként is sokszor jártam a környékén, de annyira elhanyagoltnak tűnt, hogy inkább mindíg elkerültem."