Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!

Quoted post

Pista

#190 Re: Re: Semmi sincs veszélyben!

2016-04-23 07:44

#189: őszapó - Re: Semmi sincs veszélyben! 

 "Egy dolog, hogy a tőkés érdeke a tudásában lebutított élő emberi robot, amely törekvés tükre, hogy magad is kocsmatölteléknek tartod azt a szakmunkás tanulót, aki egyrészt jobb sorsra érdemes, másrészt előbb-utóbb a szakmájában is felelős döntéseket kell hoznia,"

Érdemes ellátogatni egy nagyobb gyárba (merci Kecskemét, audi Győr, csak hogy a legismertebbeket mondjam), a futószalag mellett nem igazán látsz autószerelő munkásokat, robotkarok rakják össze a kocsikat... de nem csak az autókat, bármit. Persze van 1-2 munkás, akik rásegítenek kézzel, de alapvetően a szalagon a robotok szerelnek össze mindent. Szóval emberi robotra SINCS már nagyon szükség, mert az elektronikus robot olcsóbb, gyorsabb, pontosabb, 24/7-ben tud dolgozni.

Szóval azt kellene már észrevennie kedves vezetőinknek, hogy nem kétkezi munkásokra van szükség, hanem a tudás alapú társadalomban, a 21. században olyan emberekre akik az eszükkel dolgoznak. Persze fodrászra mondjuk még sokáig szükség lesz, de összeszerelő munkásra vagy pénztárosra (lásd teszkó automata pénztár) már nem sokáig.

Válaszok


Vendég

#196 Re: Re: Re: Semmi sincs veszélyben!

2016-04-23 08:57:35

#190: Pista - Re: Re: Semmi sincs veszélyben! 

 Egyetértek, ebből a szempontból léptek be már a tercier és a quaterner ágazatok mellé a quinterner ágazatok is, kiválván a tercier, szolgáltató ágazatokból, akkor, amikor a mezőgazdaságban ma már 1-2 %, az iparban is mondjuk csak 10-15 %-nyian dolgoznak.