Petíció Dörner György színi igazgatói kinevezése mellett!

Quoted post


Vendég

#112 Re: Re: Re:

2011-10-20 01:06

#111: nick - Re: Re:

Mióta kell a színházigazgatókat politikai hozzáállás alapján szeretni? Ami neked tetszik, az utoljára a rendszerváltás előtt volt divat, de leginkább az ötvenes években.

Válaszok

nick
Vendég

#114 Re: Re: Re: Re:

2011-10-20 11:42:08

#112: - Re: Re: Re:

„Mióta kell a színházigazgatókat politikai hozzáállás alapján szeretni” Ezt a kérdést, én is feltettem már régebben!

(mondjuk a „szeretni” szó he helyett jómagam a "választani" szót használtam)

Üdvözöllek! A kezdeti viszonylagosan kedves hangvitel, kezd átlendülni egy ponton, mi több, már-már súrolja a sértegetés határát. Vajon mi történt? Kritikával illetni egy számodra ismeretlen ember divattal kapcsolatos ízlésvilágát. Hogy következtetted ki? Esetleg egy több ismeretlenes egyenlettel? Vagy ez amolyan látnoki képesség?

Soha nem divat alapján választok, főleg nem színielőadást. Divat alapján színházat csinálni az a kultúra megerőszakolása lenne.  Ami nem azt jelenti, hogy egy modern darab, nem lehet jobb, mint a régi, de ez fordítva is igaz. Legalább is az én véleményem szerint, de hát nem vagyunk egyformák. Nos, mivel e leveleddel engem tiszteltél meg, melybe még a politikát is belekeverted, erre is igyekszem válaszolni. Én is olvasom ezt az oldalt és látom a degenerált bejegyzéseket, ahol letűnt korok ideológiái élednek újra és feszülnek egymásnak s ebbe a mocskos játékba, vallási felekezeteket is belekevernek. Feltételezem, hogy rövid leveledet is ez a szomorú tény ihlette. A politika engem csak a szükséges mértékig foglakoztat és megtartom a kellő távolságot, legyen az bármiféle politikai irányzat. Megbízhatatlanok, követhetetlenek, naponta váltanak irányt, csak a pártfegyelem a fontos, minden más lényegtelen számukra, legfőképp az ember. A politika pont olyan, mint az a bizonyos divat, amit te emlegetsz. Divat és politika annyit tesz, mint mások által rád erőltetett, nem feltétlen hasznos, jellemzően inkább haszontalan, sok esetben akár káros intézmények.

„Igen, én kimondottan szeretném, ha lenne végre egy olyan színház, amelynek az élén olyan ember áll, akiről tudom, hogy hozzánk tartozik” Ha az idézett és valóban megtévesztő mondatrészből olvastad ki a politikai irányultságot, akkor megértelek, de nem jársz jó nyomon. A”hozzánk tartozik” számomra mást jelent. Sajnos ezt azonban nem áll módomban bővebben kifejteni, nem akarok táptalajt biztosítani semmiféle mocskolódásnak.

Tiszteletben tartom a véleményedet, de!

Változatlanul Dörner Györgyöt támogatom!

Üdvözöllek!