Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#737 Re: Re: Re:

2016-04-14 07:10

#735: - Re: Re:  

 Ha belemész a kormány csapdájába, amit a visszavonással párhuzamos bérpótlé csökkentéssel állított, akkor egy mocskos politikai húzás eszközévé váltál. 

Az értelem és gondolkodásra való képesség nem a tanultság függvénye!

Az árufeltöltők pedig vasárnap is dolgoznak, hogy hétfőn nyitásra minden kint legyen. 

Gyakorlatilag most sikertült a mocskos kormánypolitika eszközévé válnod, csak hiszed, hogy nem viszel politikát a dolgokba. Orbán és slepje ezt akarta és szépen be is ugrottatok! Van min rágódni, közben szépen kiürítik a maradék adófizetői kasszát és szétlopják a maradék földvagyont. 

Éppen most szavaztak meg 50 milliárdot a Vajdasági (nem Magyarország, nem ide fizetnek adót) gazdaság élénkítésére, miközben a kórházak itthon összedőlnek.

 

Válaszok


Vendég

#751 Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 07:41:58

#737: - Re: Re: Re:  

 Nem megyek bele, tévedés. Tudom, hogy mik folynak,  miközben az emberek marják egymást. Az árufeltöltők nem dolgoztak vasárnap, mert az üzlet zárva volt. Sőt. A Tesco például az éjszakai feltöltést is megszüntette, hogy megspórolja a pótlékot. Le is számolt rengeteg ember, mert ez a vasárnapi pótlékkal ellentétben nem havi pár ezer, hanem 20 ezer feletti összeget jelentett nekik mínuszban.

Elsősorban alapbér emelésre lenne szükség és ha már elkerülhetetlen a vasárnapi munka a kereskedelemben, akkor rendes pótlékra. Ezért támogatom a petícióval azokat, akik a kormánnyal és a multikkal tárgyalnak, hogy erősebb alkupozíciójuk legyen. Sokan csak támadnak de arra nem gondolnak, hogy ezáltal mások is nyerhetnek a dolgon közvetetten. Ugyanígy összefogást kezdeményezhetnének pl. a vendéglátó szegmensben is a be nem jelentett vagy nem annak megfelelően végzett munkamennyiség ellen, stb... 

 

Sajnálom az egészségügy helyzetét, van egy kevéske rálátásom, édesanyám benne dolgozott. Ugyanakkor nem sajnálom a pénzt a szegény és elmaradt elcsatolt területekre (persze ésszel és mértékkel), ahol saját hibájukon kívül él kisebbségi létben sokszázezer nemzettársunk, akiknek az esetleges gazdasági nehézségeiken kívül a magyarnak megmaradásért is meg kell küzdeniük. Jobban sajnálom a pénzt a stadionokra és a felcsúti kisvasútra...