Tisztességes bérezést! Ratifikálják a Szociális Karta 4.cikkelyét

Quoted post

én

#10 Re:

2016-04-14 03:06

#1: -  

"A tisztességes munkáért tisztességes bért!" követelés nem egy naív, közgazdaságilag megalapozatlan követelés. Szerintem ez elsősorban politikai kérdés. Ha van (azaz lenne) erre irányuló politikai akarat a közgazdászok gyors megoldást tudnának kidolgozni.

Persze tudjuk, hogy pl.:az utóbbi 70 évben kis hazánkban ilyen politikai akarat nem létezett. Sem a kormányok, sem a pártok nem tartották céljuknak e feladat felvállalását. Még a magukat szöcialistának hazudó pártok és kormányok sem!  A megoldást nem petíciókban látom, hanem az érdekvédelmi szervezetek tényleges összefogásában, mozgósító erejük fokozásában, és hatékony alkalmazásában.

Magyarul mondva a tisztességes munkáért adandó tisztességes bért a munkavállalóknak maguknak kell kiharcolni, mert ezt helyettük senki nem teszi meg!

Válaszok


Vendég

#11 Re: Re:

2016-04-14 09:33:05

#10: én - Re:  

 Az jobb megoldás lenne, ha minden munkáltató elküldené a munkások felét, kétharmadát, hogy ki tudjon gazdálkodni a maradéknak magasabb bért?

Persze lehet magasabb bért adni, ahhoz magasabb szinvonalú technológiát kell  bevezetni, amihez töredéke élőmunka kell és a maradék embert jobban meg lehet fizetni, ahogy ez nyugatabbra is van. Ellenben szerinted ez hogy érintené a feleslegessé vált felét, kétharmadát a dolgozóknak?