Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#543 Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 16:21

#541: - Re: Re: Re:  

 A kereskedelmi dolgozónak nem konkrétan a munkával van a problémája, tessék már felfogni! A vasárnapi zárvatartás arra volt tökéletesen jó dolog, hogy az embert nem dolgoztatták 10-14 napokat zsinórban, szabadnap nélkül, mert ha akarták se tudták úgy beosztani.
Tehát, maximum 6 napot kellett egymás után dolgozni pihenés nélkül, s ez nyújtott némi biztonságot és pihenési lehetőséget.
A munka törvénykönyvét meg a "beosztást is törvény szabályozza" maszlagot felejtsük el, minden kereskedelemben dolgozó ismeri a "két jelenléti ív töltése" jelenséget. Egy a valós, egy meg az ellenőrök orra alá. Aztán hónap végén a te orrod alá tolnak egy harmadik beosztást, amiben úgy vannak elrendezve a ledolgozott napok, ahogy éppen a munkáltatónak jó és ami alapján bérszámot fejtenek majd. Aki azt hiszi ez csak a vállalkozóknál van, hatalmasat téved. Multiknál is rendszeres.

Majd ha lesz 2-3 gyereked térjünk vissza rá:D

Válaszok

lollerroller

#546 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 16:24:43

#543: - Re: Re: Re: Re:  

 Azért, mert a kereskedelmi dolgozók vannak olyan birkák, hogy belemennek a dupla jelenléti iv vezetésébe, akkor tessék  szépen elviselni, hogy kihasználnak. Ha mindannyian azt mondanátok, hogy nem hamisitjátok meg a jelenlétit, akkor a munkáltató kezében sem lenne ez a lehetőség. Irogassátok csak a kamu órákat, aztán meg sirjatok hogy szar.