16 tantermes, teljes értékű, új iskolát szeretnénk Budakeszinek

Quoted post

Vendég

#5 Hol van/lesz szükség új iskolaépületekre?

2016-03-29 22:03

A makkosi, nagyszénási oldalon lakó családoknak/gyerekeknek nem volna előnyösebb arrafelé egy kisebb iskolaépület? Mondjuk egy hangulatos alsótagozatos épület 4 osztálynak, amihez nem kell reggelente átvágni magát a gyerekeknek/ szülőknek a Főút túloldalára?

Tudom, hogy sokadrangú szempont, de a Kerekmező olyan szép nagy nyílt tér volt ... A helyenként zsúfolt beépítésű faluban/városban öröm volt arra járni! (Hasonlóan mint az Etheles Park.)
 
A "városközpont" koncepciója nekem távoli. Minden van már a városban. Pont a szomszédban is áll egy üres épület. A Főút jellege szerint mindenféle boltnak, szolgáltatónak jut hely. Van jó cukrászda, ingatlanos, gyógyszertár, orvosi rendelő, tisztító.
 
A művház nem különösebben szép, nem is túl nagy a díszterem, de az is ott van, kész van.
 
Lentebb ott a piac. Mondjuk elég béna, mert nagyon szeles, esőverte, furák a parkolási lehetőségek. De új központot építeni, iskola helyett ... Bevételt várni az új épülettől?
 
Szóval az új városközpontra nem költenék, inkább iskolára, óvodára.
 
Meg a Makkosi út normális megoldására.
 
És az önbecsülés-emet/ünket növelné, ha a "mi" összespórolt pénzünkön épülne valami igazán fontos.

Válaszok


Vendég

#6 Re: Hol van/lesz szükség új iskolaépületekre?

2016-03-29 22:09:29

Doleschall Tamás

#7 Re: Hol van/lesz szükség új iskolaépületekre?

2016-03-30 04:29:22

#5: Vendég - Hol van/lesz szükség új iskolaépületekre? 

Kiváló meglátások: a településnek hosszú távon mindenképpen három súlypontban van szüksége gyermekintézményekre: Makkosmária lábánál, a központban és a Telki felé eső területek beépülésével arra terjeszkedő szélén.

A Kerekmező egyébként pont azért ilyen szép nagy mező, mert 20 éve ilyen közcélokra tartogatják, különben már rég nem mező lenne, hanem lakópark.

A makkosi-nagyszénászugi bölcsőde-óvoda-iskola a Kert utca alján, a régi szennyvíztelep helyén létesülhet majd - ha előkészítik rá a terepet. Jelenleg ez még nem történt meg, hiszen még egy éve sincs, hogy bezárták a telepet :)

Most tehát csak a harmadik  területen lehet ellőni az állami 1,3 milliárdot, a petíció is ennek a pénznek a kiegészítésére és értelmes felhasználására irányul.