Önkormányzati támogatást szeretnénk a mosható pelenkához

Quoted post


Vendég

#3 Re: Re:

2016-02-25 11:33

#2: Zöld - Re:  

 A mosható textilpelenkával nem spórolni lehet? Akkor meg miért is kéne támogatni, mikor olcsóbb megoldás, mint az egyszer használatos? 

A gyes és családi pótlék arra van, hogy a gyereket neveld belőle és megvedd a szükséges dolgokat!

Válaszok


Vendég

#4 Re: Re: Re:

2016-02-25 14:15:34

#3: - Re: Re:  

 Dehogyem. Mégis például az angliai önkormányzatok azért támogatják, mert így kevesebb (30%-al) veszélyes hulladéknak minősülő szemét kerül a szeméttelepekre. Így ők is spórolnak, úgyhogy ez amolyan win-win helyzet. 


Vendég

#6 Re: Re: Re:

2016-02-25 16:51:52

#3: - Re: Re:  

 A spórolás mellett sokkal fontosabb ügy a környezet védelme, ezt szokták támogatni. Gondolom te a szemetet se gyűjtöd szelektíven, ha ilyen a hozzáálásod. Szerencsére van aki másképp gondolkizik.


Vendég

#7 Re: Re: Re:

2016-02-26 06:08:43

#3: - Re: Re:  

 A gyes a kieső jövedelem pótlása céljából jött létre, nem egy irányzott gyermektámogatás.

Másik dolog: arra senki nem gondol, hogy ha az önkormányzat támogatja a mosható pelenka vásárlását akár az itthoni gazdasági helyzet fellendítésére is jó lehet? Talán nem a nagy multiknak szórnánk a pénzt, talán szegényebb családok is gazdaságosabban tudnának élni, és nagyobb hajlandóságot mutatnának, hogy az itthoni vállalkozóktól egy olyan pelenkát vásároljanak ami nem csak környezetbarát hanem bőrbarát is. A pénz pedig a magyar gazdaságba kerülne, hiszen a vállalkozó adózik a jövedelméből...

Imádom mikor az emberek nem látnak tovább az orruktól... :/