Gyermekeink jogaiért

Quoted post


Vendég

#32

2016-02-10 11:26

Két, már nagykorú középsúlyos fogyatékos, autosztikus tünetekkel rendelkező lányunk van. Mi már végigmentünk az ilyen gyerekeket nevelő családok kálváriáján. Az oktatás, fejlesztés hiányát saját erőből finanszírozva összességében rá ment egy jobb családi ház ára. Ezt nem bánjuk, mert tiszta a lelkiismeretünk, hogy mindent megtettünk fejlődésük érdekében amire lehetőség adódott. Megtettük, mert más nem volt és bírtuk erővel, hogy plusz munkát vállalva 18 évig naponta keltünk fél 4-kor. Azt nem tudjuk, hogy hol tartanának most 21 évesen, de úgy érezzük, megérte.
Azért írtam alá a peticiót, hogy induljon el valami és a mostani kisgyerekes szülőknek ezeket a fejlesztéseket az állam állja, mert annak kötelessége. Ismerjék el a gondozást teljes munkának, annak minden járulékával együtt, hogy ha már nem tudunk dolgozni, ne a minimál nyugdíj alatt keljen tengődnünk, ugyan úgy ellátva gyermekeinket, mint eddig.
Kívánom, hogy meghallgatásra találjon leveletek!
(Véleményem szerint túl hosszú, nyomatékosítás érdekében sok benne az ismétlés. Én végigolvastam, mert érintett vagyok és érdekelt. Viszont a hivatalban akit kijelölnek, muszályból v lelkiismeretből, nem biztos, hogy veszi a fáradságot. Ezen túl, ha az is cél, hogy minél többen olvassák és nincs meg bennük valamilyen okból a motiváció, nem jut el elég emberhez.)
Támogatva Titeket:
Sárándi László

Válaszok


Vendég

#34 Re:

2016-02-10 11:36:06

#32: -  

 Akinek tehteséges gyerek van, az mit csinál? Ugyanúgy fizeti a fejlesztését! Miért mindig azok tartják a markukat, akik nem is tesznek be a közösbe? Miért az adófizetőktől várja mindenki, hogy eltartsuk?