Quaestor károsultak megmentéséért
Quoted post
Vendég |
#5608 Re: Re: Re: Re:2016-01-25 14:46A törvénytelenség mindig törvénytelenség, gondolom Te sem örülsz annak, ha kétszer büntetnek meg egy dolog miatt. Az Alk. Bíróság káronszerzett hozamról beszélt, de nem mondta azt, hogy kétszer büntess!! |
Válaszok
Vendég |
#5609 Re: Re: Re: Re: Re:2016-01-25 15:20:04Leírtam, hogy sehol sem vonnak le kétszer, ettől még persze a törvény olyan amilyen. De a BEVA törvény és ez a kárenyhítési törvény két külön dolog. Az hogy a BEVA-nál a káronszerzett pénzből kaptunk vissza az a BEVA törvény sajátossága alapján teljesen törvényes. S mondom, van aki jól is járt vele, mert ezzel a mostani "kárenyhítéssel" sokkal rosszabbul is járhatna. Az meg, hogy ITT nem a káronszerzett pénzzel (magyarul a hozamokkal) együtt fizetnek ki az ENNEK a törvénynek, valamint az ezt meghozó törvényalkotó dolga - azzal lehet vitatkozni, jó-e a törvény, etikus-e, no meg akár alkotmányellenes is lehet, DE nem vonnak le semmit sem kétszer. Más kérdés, tavaly áprilisban nem erről volt szó, de hát ez jött az adott pénzből a végén össze. A visszafizetés alapja a BETETT pénzed, a felgyült hozamokat veszik el, - BEVA-től függetlenül -, s aki 3 millió fölött van attól a 11%-os "tanulópénzt". Az, hogy mi törvénytelen arról lehet elmélkedni... 40 valahány évem alatt láttam, átéreztem, részese voltam nem egy, s nem két törvénytelen dolognak - mint elszenvedő alanya persze. Az egész magyar lét a törvénytelenségre épül - reményeim szerint egyszer (az országgal együtt) összedől, s akkor a nulláról építkezve lehet majd egy normális országot felépíteni... Az alkotmánybíróság csak káronszerzésről beszélt, igen, de nem határozta meg mit is jelent ez ebben az esetben pontosan, s hagyta, hogy a kormány (meg a bankok) mondják meg mit is jelent a káronszerzés TÖRVÉNYILEG. A 2008 hasraütésszerű volt (legyen benne az előző kormány is, no meg ennyi pénz volt az ügyre szánva mint írtam már). Ebbe nagyon nem lehet belekötni, az AB ugyanis azt sem mondta, hogy KÖTELEZŐ új törvényt csinálni, azaz lehetett volna ez úgy is ahogy sokan, - köztük én is - számtalanszor leírták: Azt mondja a kormány, hogy fizetett a BEVA, mehettek a francba, nincs új törvény. S akkor most "biztosan" sokunk jobban érezné magát ? Mert speciel én NEM. Nem jó a törvény, biztos lenne millió jobb módszer, megoldás, de ez van, a SEMMINÉL ez is több, ezt ÉRTSÜK már meg, s ne egymás szavain lovagoljunk. Hidd el, igazad van, minden szar, csak nincs más biztosabb és gyorsabb módszer, hogy a pénzünk egy részéhez (legalább) hozzájussunk, mint a Fidesz és a bankok könyörülete - ami ennek a "törvénynek" az alapja. |
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
3290 Létrehozva: 2025-07-11
Vác város közbiztonságának sürgős javítása!
2004 Létrehozva: 2025-07-10
🎤 We Want Stray Kids to Visit Hungary in 2026!
536 Létrehozva: 2025-07-16
‘Kuss’nál kuss!
1258 Létrehozva: 2025-07-01
NEM, A KÉMIAI SZÚNYOGÍRTÁSRA
414 Létrehozva: 2025-07-10
Hétköznaponként nyissák meg a rakpartot és a Lánchidat a budapesti közlekedés normalizálása érdekében!
1755 Létrehozva: 2025-06-30
Óvjuk meg a dunakeszi reptér jelenlegi állapotát!
455 Létrehozva: 2025-07-08
Tisztességes sportfogadást a TippmixPro-n – Tiltsák el az értelmetlen korlátozásokat
150 Létrehozva: 2025-07-14
A kassai magyar oktatás jövője
757 Létrehozva: 2025-07-04
Kiállás Farkas Tibor barátunk mellett!
333 Létrehozva: 2025-06-30
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
147 Létrehozva: 2025-07-09
Védjük meg falunk élővilágát – kérjük a kémiai szúnyogirtás leállítását és a biológiai módszerek bevezetését Nyúl községben!
87 Létrehozva: 2025-07-11
Petíció a Farkasréti temető összes bejáratának nyitvatartásáért
65 Létrehozva: 2025-07-16
Duchenne-gyermekek életminőségéért – Kérjük a Duvyzat támogatását!
4786 Létrehozva: 2025-06-09
Füstmentes koncerteket akarunk!
41 Létrehozva: 2025-07-14
Tiszta levegőt Százhalombattán és környékén! Átlátható tájékoztatást és valódi intézkedéseket kérünk az olajfinomító ügyében!
121 Létrehozva: 2025-07-04
Petíció a Ferencváros Angyal utca és környezetének forgalmi túlterhelése ellen
87 Létrehozva: 2025-07-02
Felszólítás a Magyar Kormányhoz: Szüntesse meg a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel, amíg a népirtás tart!
34 Létrehozva: 2025-07-14
Teyföl Teybegríz
100 Létrehozva: 2025-06-17
Legyen ivókút a József téren!
149 Létrehozva: 2025-07-01