Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Quoted post

Kozma Szilárd

#176 A helyes alapállás: MEGKÜLÖNBÖZTETNI!

2016-01-21 09:25

Kedves Réka!    Hozzászólásod és kompromisszumot nem ismerő pszichológia-kritikád annyira sokrétű és számomra ellentmondásos, hogy pontokban kell reflektálnom rá:  

 

1. "Nekem itt van egy ismerosom, pszichologiat vegzett, 6 evet tanult, es a sajat szajaval mondta, hogy az egesz egy becsapas, egy szemetseg, atverese az embereknek....legalabbis az altala tanult modern iranyzatok mindegyike az...."

 

  -         Nekem nincs a jelenben közelebbi pszichológus ismerősöm. Volt a városunkban egy nagyon szimpatikus pszichológia-tanárnő (Hegyi Johanna, nagyon sokan ismerték és szerették itt.) aki jó és hasznos tanácsokkal látott el, amikor az addig kizárólag az anyósomék által nevelt fiamat elvittem hozza logopédiai vizsgálatra, mert kissé beszéd-hibás volt még hat évesen. Egyáltalán nem akart beavatkozni, azt mondta, hogy semmi baja nincs a gyermeknek, csak nincs eleget provokálva, tehát, ha magamhoz veszem, az elején foglalkozzak többet vele.  Úgy is lett és a gyermek szépen kezdett beszélni. Jelzem, ez a pszichológus velem egy idős és már nyugdíjban van.

Ugyanakkor, van egy barátom, akinek a húga is pszichológiát végzett és éppen azért nem praktizál, mert nagyjából ő is úgy látja a dolgokat mint te. Kérdeztem, hogy akkor viszont ő nem-e tudná helyesen és jól csinálni, nem kötelező ugyanis ortodox módon ismételni az egyetemen tanultakat, őket nem ellenőrzi a tanügy, tudná a lelki ismerete szerint is folytatni a mesterségét, erre csak azt mondta, hogy nem lehet. -   

      Nagyon rég volt nálam asztrológiai sorsfeltáráson egy fiatal pszichológus nő, akinek a gyermeke szív nélkül született és emiatt azonnal meg is halt. Egyszerűen hiányzott a babának ez a szerve és, emiatt félt egy újabb foganástól. Nagyon nyitott volt a spiritualitásra, megértette az ok – okozati összefüggéseket (férje iránti szerelem- és szeretet-hiány, saját személyiségének a túl-exponáltsága), meghallgatta a tanácsaimat és utána szült két egészséges fiú-gyermeket.

    A szomszéd tömbházban is él egy nálam kb. 5 – 10 évvel fiatalabb gyermektelen gyermek-pszichológusnő, akit meghívtak a helyi tévében szakmai tanácsadóként a kérdéshez hozza szólni, amikor a volt-feleségem, a Hargita egyik belső dombján tartott asztrológia-táborunkban, orvosok és korházi felszerelések nélkül, tehát természetesen, megszülte Medárdát. A tudós-nő, a szintén meghívott nőgyógyásszal együtt lerohanták Emőkét és bebizonyították a tévé-nézőknek, hogy mennyire tudománytalan és veszélyes és felelőtlen dolgot művelt.

Két személy tehát, aki soha nem szült gyermeket, jól lehordta a tévénézők előtt „tudományosan” azt, aki makkegészséges gyermeket (később többet) hozott a világra! :)   

     Nagy volt a döbbenetem, amikor a gyermekeink iskola-pszichológusa felvilágosító órákat kért az igazgatótól és azzal kezdte, hogy a másodikosoknak (8 éveseknek) szexuális-felvilágosító órákat kezdett tartani. Az egyik ilyen tanmese arról szólt, hogy Juliska nem várta meg Jancsit, amíg az átjutott hozza a megáradt folyó tulsó partjára, hanem elment dezsővel. Gyermekeinknek meg kellett érteni, hogy ezért Jancsinak nem szabad haragudni Juliskára. Vgayis a szabad szerelmi megcsalás elfogadására okította a még mese-világban élő, egészen kiskorú gyermekeinket ez, a szerető-elfogadás pszich-filozófiáját valló kis pszcho-pedagógus, akinek sikerült a születési adatait megkapnom. Persze, hogy a Lilthje együtt állt a Mérlegben a teljesen negatív Vénuszával! Vagyis, ugyancsak keményen rászorult volna a szexuális terápiára. Amennyiben lett volna egyáltalán ellentétes nemű "partnere"...

     Ennél több tapasztalatom és rálátásom nincs a pszichológiára, tehát olyan határozott ítéletet sem tudok alkotni róla, mind a tiéd, hanem megmaradok annál a szabad véleményemnél, hogy az pszichológia Freud és Junng által lefektetett alapjai még jók voltak és ezeket az alapokat tiszteletben tartani képes szakma-gyakorlat, igen is, hasznos lehet, és tehát, embere (karmája!) válogatja, hogy ki miként és milyen alapokról gyakorolja és műveli azt valaki.  

  2. „…szemet modon lenyaljak a keleti meditaciot, es " kognitiv terapia" neven, jo draga penzert " kezelik" betegeiket....”   - A meditációnak tényleg csodálatos gyógyító hatásai is vannak, én mindig ezzel gyógyulok, amellett, hogy mélyen kielemzem azt is, hogy milyen hosszasan, vagy intenzíven gyakorolt és átélt hibás – téves mentalitásom tette szükségszerűvé a betegséget, miután a rendkívülien belevaló és végtelenül tisztességes család-orvosunktól megtudom a pontos diagnózist.  Az tehát nem baj, ha a pszichológusok ezt terápiaként alkalmazzák, de hogy nem nevezik meditációnak, hanem – szerinted legalább is! - kognitív terápiaként a saját találmányukként adják el, nos, ezt a „tudományos” eljárást ugyancsak tisztességtelennek találom én is.

    3. „…ja, a hanyinger akkor jott, mikor a husveti asztalnal reszletes beszamolot tartott a paciensei vecezesi szokasairol, meg szexualis szokasairol...”   - Nos, ez a dolog ambivalens. Íróként, Hamvas Béla is bemutat és a tényeket metafizikailag is értelmezve, leír és megmagyaráz egy két ürítési szokást a Karnevál c. monumentális beavatási regényében. Gondolom, az illető pszichológus is, közöttetek, gyógyító kollégák között lévén, nem követett el szakmai indiszkréciót és titoktartási etikai vétséget, hiszen nem a páciensek neve és kiléte volt a fontos, hanem a betegségek tüneteiből való ok-okozati összefüggéseknek a visszafelé történő kimutatása. Nem?   

  4. „az altaluk hasznalt hipnozis is szerintem nagyon artalmas, belepnek olyan teruletekre, hogy fingjuk sincs hogy mukodik,”    - Metafizikailag (Emberi rendeltetéstanilag), nem csak „az általuk használt hipnózis”, hanem mindenféle hipnózis ártalmas, mivel szentségtörő beavatkozás az illető személy öntudati integritásába. Még akkor is, ha terápiás céllal végzik. No de, az orvoslásban és a gyógyításban  annyi ilyen beavatkozás van, hogy senki sem tudja megmondani, hogy hol van az a határ, amely már csakugyan ártalmas az aura (Személyi mély-tudattalan információs energetikai erőtér) spirituális struktúráira nézve is?. Hiszen még a fogorvosi zsibbasztás is beavatkozás, ha úgy vesszük.  

    5- „…fingjuk sincs az emberi lelek milyensegerol, osszetettsegerol, a spiritualis vilag torvenyeirol nullak...” - Az első pontnál írtam, hogy szerintem ezt embere – pszichológusa válogatja. Hegyi Johanna barátnőm pl., eljárt annak a misztikus iskolának a metafizikai előadásaira is, ahol én asztrológiát tanítottam. Különböző táborokban, ahova előadóként hívnak meg, ugyancsak találkoztam pszichológus végzettséggel rendelkező hallgatókkal.  

  6. „…megfigyeltem, sokan kozuluk ateista, istentagado iranyzatokat kovetnek…,” Ez is igaz, hiszen a genderisták 95 százaléka „istentagadó ateista”, azért is támadják az anyaságot, illetve a szülői állapotot és funkciót, mind a legteljesebb önmegvalósítási lehetőséget. És ezért indítottuk mi a Bagdy Emőkének a velük szemben való megvédése ellenében a petíciónkat. Apropó, te aláírtad-e? J És a gyógyító kollégáid?  

7. „… az agymosott szuloknek reklamozzak a Waldorf iskolat, ovodat,…”   Én is reklámoztam valamikor, sőt, több volt-hallgatóm is elment Waldorf főiskolába és elvégezte és most nagyszerű és szeretett tanító-bácsikká és jó tanci-nénikké váltak!    

8. „…aztan meg ez a Vekerdy Tamas egy formedveny, szamuzni kellene a magyar kozeletbol a felrevezeto cikkjei miatt....” - Nos őt, illetve a munkásságát nem ismerem. De tényleg szeretném tudni, hogy őt miért nem támadják a genderisták, miért csak Bandy Emőkét?

9. „…nem mondom, lehet hogy kezdetlegesen letezett egy gyogyito agazata, de azt mara teljesen elnyomtak, agymoso, Uj Vilagrend-szellemi tendenciait koveto agazat lett a pszichologia....az egesz a Satantol valo,  

  10. „…a Rudolph Steinertol a Makoveczig mind-mind a soeteseget szolgalja!”   - Ezekkel tényleg nem tudom, hogy mi lehet a bajod, én majdnem minden magyar nyelven megjelent Steiner-könyvet ronggyá olvastam, és annál mélyebb metafizikai gondokozó szerintem nem kell. És ezt fenntartom, még akkor is, ha szerintem néha téved, és én pl. a reinkernációban, úgy, annyira egyszerűen, ahogy ő azt leírja, nem hiszek. De a Facebook-kereteket nem találom alkalmasnak arra, hogy ezt részletesebben megvitassam. Ha gondolod, Sorold fel, és tárd ki az ide vonatkozó érveidet az www.asztrologosz.hu portálunkon.    

11 „… a szellemi mocsok, mocsar lesz a termeszetes a kovetkezo generacioknak,” – Hát ez ellen igyekszünk tenni mi is valamit. De, az eddigi tapasztalataim szerint és a kezdeti elképzeléseimmel ellentétben, a legtöbb esetben nem is, az ilyen misztikusokká vált okkult materialisták, mind a genderisták termelik azt a rengeteg szellemi szemetet, amiben lehetséges, hogy tényleg bele fullad majd a jövendő generációk milliónyi tagja, hanem a magukat spirituálisnak-, sőt metafizikusnak nevező olyan „misztikus csodabogár-kozmetikus” előadók is, akik pl. még az ártatlan Béla nevet is komprommitálják a spirituálisnak hazudott misztikus hadováikkal, keleti (többnyire indiai) és nyugati (többnyire indián) spirituális kultúrának az elemeit önkényesen értelmező és azokra támaszkodó, fantáziadúsan egzotikus, vagy ál-humánusan megható, hazudozásaikkal.    

  12. „ ..es ezt ok is jol tudjak!”   - Nos, én erről, a sátáni TUDATOSSÁGRÓL nem minden esetben vagyok meggyőződve, kedves Réka!

Sőt!
   

Válaszok

dsafvgadfg

#183 Re: A helyes alapállás: MEGKÜLÖNBÖZTETNI!

2020-02-17 16:51:32

#176: Kozma Szilárd - A helyes alapállás: MEGKÜLÖNBÖZTETNI!  

Hogy lehet a semmiből sok könyvet ollózni és elismertetni emberekkel hogy azon kívül hogy álomországbeli előadásokat kreál nemvaló semmire. Ki a fasz----------om stárolta fel? vagy annyira kellett valaki aki annyira felesleges de kell a cikk meg a műsoridő? nem elég Bódi csabitok van vesszetekmeg.