Nyilatkozat a magyar súlyemelés jövőjéért!

Quoted post


Vendég

#8

2015-12-11 07:08

Nem lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy egyre inkább kiderül, hogy ez a sportág egészségre gyakorolt hatása nem egyértelműen pozitív és a szülők nem szeretnék ha a gyermekeik ezt választanák?

Válaszok

Nagy Ákos

#10 Re:

2015-12-11 23:05:02

#8: -  

 Ez sajnos egy negatív sztereotípia, amit meg kell(ene) változtatnunk.

A súlyemelés -ha szakértők oktatják - pont olyan pozitív élettani hatású a gyerekek számára, mint bármely más küzdősport.

Fekete L. A.szántó

#11 Re:

2015-12-14 12:10:01

#8: -  

 Arról van szó, hogy napjainkban a gyerekekkel szembeni társadalmi normák, iskolai és szülői elvárások negatív módon (alaposan) megváltoztak.

A gyerekek többségénél a céltalan életszemlélet, valamint a fizikai aktivitás elutasítása jól nyomon követhető. A fiatalok többsége nem, vagy kis mértékben motiválható, eszményképekkel alig rendelkezik. A versenysport rendszerességet, önfegyelmet és igen nagy szorgalmat követel, amelyek teljesítésére nagyon kevesen alkalmasak.  Tapasztalatom alapján kijelentem, hogy a súlyemelés egészségre gyakorolt hatása nagyon kedvező, ha szakszerűen foglalkozunk a gyerekekkel. Mindig érvényesülnie kell az egyik legfontosabb pedagógiai alapvelvnek, az egyéni és az életkori sajátosságok figyelembe vételének. Ez az alapja a gyerek harmonikus testi-lelki fejlődésének, a sportág iránti elkötelezettségének.