Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5117 Re: Re: Re:

2015-12-10 07:06

#5111: - Re: Re:  

 5103-ban a valasz.

nincsen karonszerzes. A beva az alap, ez a torveny illetve a szamitasi metodusa azt hatarozza meg, hogy a beva kartalanitason kivul kinek jar meg plusz penz. De ezen torveny szerinti kartalanitasi mertek nem az egesz kartalanitas szamitasi metodusa, csak a plusz penznek.

Az erthetoseg miatt: a beva az alapfizetesed, ez a torveny a premium. Megkaptad az alapfizetest (beva), a premiumnak pedig van egy szamitasi metodusa. Ha abbol a szamitasbol az jon ki, hogy neked meg jar, akkor kapsz premiumot (a tv alapjan tovabbi kartalanitast). Ha nem jon ki a szamitasbol pozitiv szam, akkor nem jar tovabbi premium. De a premium szamitasi metodika (ez a torveny) nem irja felul az alapfizetesedet, nem kell abbol visszafizetni. 

nincsen semmi karonszerzes, oruljon az, akinek az uj torveny alapjan jar meg penz. Ez tenyleg ennyire bonyolult vagy ez a szint itt?

egyebkent biztos lesz olyan, aki megtamadja majd es q-s. Annak az lesz az eredmenye, hogy plusz 3 honap es a jelenleginel is rosszabb feltetelek. 

Válaszok


Vendég

#5119 Re: Re: Re: Re:

2015-12-10 07:19:13

#5117: - Re: Re: Re:  

 Senki sem vitatja, hogy ez a helyzet. (más kérdés miért változott akkorát a világ a QKKA és a mostani "kártalanítási törvény" között). Egyszerű, akik fizették/fizetnék a dolgot ENNYIT voltak hajlandók MÉG kifizetni a BEVA-n túl. 

Csak levezettem egy egyszerű példával, hogy igenis van aki a BEVA-val nemhogy rosszul, de jobban járt mint ezzel (hisz mindenki azt hitte, hihette a kormány által sugaltakból, hogy a BEVA-n FELÜL is pénz fog még állni a házhoz - "30 millióig kártalanítunk mindenkit..." a "90 nap alatt"-ot már hozzá sem teszem), s aki azt hitte a BEVA mellett majd ebből is lát "prémiumot" (a szavaddal élve) az nagyon csodálkozhat, s ÖRÜLHET, hogy nem ez a törvény az EGÉSZ kártalanítás alapja, ez alapján ugyanis annyi sem járna mint amit eddig kapott - nem hogy több.

Az "ez az a szint"-es dolgot meg hagyjuk. Mondom, olyan károsult akinek magas az mi a születési neve na AZ az a szint ami a gondot okozza, nem pedig az, hogy valaki veszi a fáradtságot, s levezet nyilvánosan egy elképzelhető scenáriót, majd azt elkezdi más szólni szarni aki még erre sem vette a fáradtságot (ráadásul volt elötte kérdés "még mennyit kaphatok" cimmel, arra is kiváló volt a levezetés, hogy "elképzelhesse", hogy még mennyit fog kapni az általa leírt kondíciók mellett...)