Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5103

2015-12-09 21:27

A BEVA az alap, ezt nem írja felül semmi. Jogszabályi alapon jár amit mindenki megkapott.

Ezután a tudósok agyaltak, és azt találták ki, hogy mivel a BEVA sovány vígasz volt a befektetők 99%-nak, ezért őket még meg kellene segíteni és hozzájjuk vágni további kártalanítást. Kitaláltak egy módszert, hogy ezt a további kártalanítást hogyan kell meghatározni. Akinek a számítási metódusból >0, pozitív szám jön ki, az örüljön mint majom a farkának, mert a BEVA jogszabályi kártalanításon túl további plusz pénzt kap.

Akinek ez a szám negatív, az peches, mert semmi továbbit nem kap ezen törvény alapján. Neki szívás, hiába reménykedett, hogy valamit még kártalanítanak neki. 

De ez a törvény nem helyettesíti, nem írja felül, ninncs előbb mint a BEVA törvény. Ez csak egy számítási metódus, hogy hogyan határozódik meg a további beva-n túli kártalanításb mértéke, de nem ez a törvény rendelkezik az egész kártalanításról. Ez csak a beván túli kártalanítás módszertana, a plusz pénz, az ex gratia, az ajándék, ami az eddigi és mindenkori befektető védelmi alapon túl jár.

 

 

Válaszok


Vendég

#5105 Re:

2015-12-09 21:29:21

#5103: -  

 Így van.


Vendég

#5107 Re:

2015-12-09 21:39:40

#5103: -  

 Na ezzel a "segítséggel" a befektetők nemhogy 99%-án nem segítenek, de a 6 millió alattiakon kevésen - kivéve akinek sok valós kötvénye volt, meg aki nem régóta Q kötvénytulajdonos. Aki 6 millió fölött volt ANNAK segítség ez legfőképpen. Egyben megeggyezhetünk - ez nemhogy nem jó törvény, hanem rossz, DE végülis SEGÍTSÉG. Kiváncsi leszek hogyan, mennyi idő alatt számolnak "vissza" a gyökerekig, mire derül ki kinek mi jár. Arra is, ki s hányan fogják megtámadni az AB-n.... bankok szerintem most már nem. 


Vendég

#5110 Re:

2015-12-09 23:06:56

#5103: -  

 Alapvetően egyet értek, kivéve ezt:

"Akinek ez a szám negatív, az peches, mert semmi továbbit nem kap ezen törvény alapján."

Ez a szám sem elméletileg, gyakorlatilag pedig pláne nem lehet negatív! Aki azon jajgat, hogy 8 évnyi hozammal csökkentik a követelését, az hazudik, vagy hangulatot kelt!
A kártalanításnál szóba jöhető, tehát még le nem járt kötvények közül a legrégebbi esetében is legfeljebb 4 évnyi hozammal (fix kamat esetén évi 9%-kal) csökkenthetik a követelést. Ha az éves kamatokat minden évben újra befektette, akkor összesen 40%-os hozamot érhetett el, amivel most csökkenteni fogják a követelését (változó kamat estén ez az összeg ennél kisebb). A legrosszabb esetben ezzel kell számolni.