Az Oktatói Hálózat petíciója

Quoted post


Vendég

#21

2015-11-29 20:27

A felsőoktatás problémáját sokkal komplexebbnek látom, mint ami itt fel van sorolva. Összességében úgy vélem, a felsőoktatási viták/petíciók, felsőoktatással kapcsolatos tüntetések során meglehetősen el vannak hanyagolva a felsőoktatással kapcsolatos kutatások - amelyek rávilágítanak a tényleges problémákra, esetenként alternatívát nyújtva.
Mindenkinek javaslom elolvasni például ezt a könyvet, mint összefoglalót: http://www.gondolatkiado.hu/a-felsooktatas-kutatasa

A magyar felsőoktatás fejlesztéséhez azonban valóban elengedhetetlen a finanszírozás bővítése. Magam is tapasztaltam a szervezetlenséget-felkészületlenséget mind a tanárok, mind az adminisztrációs munkát végző dolgozók részéről, mint diák. A problémák egy része a munkaerőhiányból fakad (=nincs elég pénze az iskolának).

Válaszok

HM

#24 Re:

2015-11-29 21:37:12

#21: -  

 Az Oktatói Hálózat rendszeresen kikéri a felsőoktatás-kutatók véleményét, olvassuk a tanulmányaikat, november elején nyilvános vitán kérdeztük meg 4 szakember véleményét ezekről a kérdésekről. A vita cime Mi lesz veled, egyetem? volt és lesz egy 2. vita is hamarosan.