Lehessen IC-n is kisállattal (pl.kutya, macska) utazni!

Quoted post

Anabella

#4 vélemény

2015-11-10 00:10

Nem értek egyet veletek, rengeteg ember például allergiás az állatszőrre. A vonatokat pedig nem tudják olyan ütemben takarítani, ahogy a kedves utazók a kutyáikat szeretnék hordani. Így is épp eléggé nehéz kulturáltan tartani a magyar vonatokat, hát még ha a kutyaszőr problémával is meg kell küzdeni. De tegyük fel, hogy felhozod a kutyádat, valaki meg a macskáját, és a te kutyád nincs hozzászoktatva. És ez a legkézenfekvőbb legegyszerűbb példa volt. Nem az a fő probléma, hogy megharap-e valakit, hanem hogy pisilnie kell, zabálnia kell, meg nyalakodnia. Felmerül a plusz kérdés, hogy a gyerekedet ha felviszed a vonatra, aki szintén mindent a szájába vesz, mondjuk és a kutyaszőrt kell-e megennie, miután az anyja kifizette a 500-700 Ft-os helyjegyet, hogy kultúrált körülmények között tudjon utazni. Mert a kutya még mindig nem gyerek. Mellesleg, a kutya sem szeret utazni. Csak mondom. A kutya futni szeret, meg kertesházban élni. 

Válaszok

Kutyás Andi

#10 Re: vélemény

2015-11-10 08:30:09

#4: Anabella - vélemény 

 anyám, hogy te mennyire maradi vagy!

Először is értelmezni kellene tudni!

Pont azért akarunk KÜLÖN kocsit a kutyáknak, hogy ne zavarjuk azokat az embereket, akik nem szeretik, félnék tőle vagy allergiásak rá. Azok utazhatnak a kutyamentes kocsikban.

Az én kutyám imádott vonatozni, viszont a kertben csak akkor maradt meg, ha mi is ott voltunk. Azon kívül nem minden kutya szeret futni, ráadásul az idősebbek már nem is tudnak.

Jól nevelt,kulturált kutya nem pisil, zabál és nyalakodik útközben.Ugyanez nem mondható el az emberekről.

Úgyhogy a véleményed nem tekinthető ésszerű ellenérvnek.

Dezyre

#18 Re: vélemény

2015-11-10 09:03:45

#4: Anabella - vélemény 

 A petícióban ezért fogalmaztak úgy, hogy különkocsi az állattal utazónak és az olyanoknak akik nem allergiásak vagy félősek. Igaz erről már kérdezték a MÁV-ot, és az volt a válasz, hogy nincs igény rá a jegyeladások statisztikái alapján. Nos én rendszeresen utazom személyvonaton kutyával kisebb távokra, vinném messzebb is a kutyát de személyvonattal 3-4 órákba telne így inkább nem viszem vagy nem vonattal viszem, mert nem bírja ezeket a hosszú utakat.
A kutya-kutya, kutya-macska, kutya-bármi találkozás valóban okozhat problémát, de ezért kell a szájfogó, szájkosár. Nem csak a harapást, hanem a hangadást is megakadályozza és így a kutya megnyugszik, ezután már levehető róla.
Őszintén az ember a ruházatával nem hord fel semmit a legtisztább vonatra sem? Még lábtörlőt sem láttam az IC-n, és havazás esetén sem nagyon kapargatják le a havat az utazók a lábbelikről. Míg én felszálás előtt mindig áttörlöm a kutyám, hogy ne vizesen feküdjön a padlón, ami mellesleg rettenetesen koszos az előző mondatban említettek miatt.
Egy 2-3 órás utazás esetén egy felnőtt kutyának sem pisilnie, sem zabálnia, sem nyalakodnia nem kell, csak egy hely kell ahol nyugodtan feküdhet.
A kutyajegy sem túl olcsó, úgyhogy mi kutyások is elvárhatjuk, hogy ne a gyerek által összemorzsázott, mások által összeköpködött padlón kelljen utaztatni négylábú társainkat egy személyvonaton több órán keresztül, ha van gyorsabb lehetőség is.
A kutya utál kertesházban élni, pont azért mert valóban futni szeret, szimatolni. A kertesház neki olyan mint a börtön, ha nem viszik napi szinten sétálni, felfedezni. Az ilyen kutya pedig nemhogy imád utazni, hanem nem is tudja magát nyugalomba helyezni, csak majd a visszaúton.


Vendég

#23 vélemény

2015-11-10 09:57:36

#4: Anabella - vélemény 

 Nem hiszem hogy végig olvastad a cikket..talán jobb lett volna!

Pont hogy nem "másokkal 1ütt akarunk utazni a kedvencünkkel hanem a többi kutyással, pont az ilyen rosszindulatú emberek miatt mint te is vagy!


Vendég

#25 Re: vélemény

2015-11-10 10:40:41

#4: Anabella - vélemény 

 Azért sokak gyereke kevésbé tud viselkedni, mint egy rendszeresen tömegközlekedéssel utazó, vagy zárt szállítóban lévő állat.

Mónika

#39 Mónika

2015-11-10 13:45:30

#4: Anabella - vélemény 

 Hát ez egy felesleges , és nagyon buta hozzászólás volt ! A cikket azért nem ártott volna végig olvasni , ha már szeretett volna hozzá szólni ! 

 


Vendég

#48 Re: vélemény

2015-11-10 18:04:38

#4: Anabella - vélemény Nem vagyok gyerek ellenes, de én a kisgyerekkel utazókat tenném külön kocsiba, mert ők aztán tudnak szemetelni, ragacsos, csokis kézzel mindent összefogdosnak, cipővel a plüss ülésre felmásznak és mind eközben az anyuka elégedetten vigyorog, hogy milyen édi-bédi gyereke van. Ezzel szemben a kutyusok az utat végig egy helyben fekve vagy ülve töltik, nem szemetelnek, nem szoktak a vonaton sem pisilni sem kakilni, tehát sokkal kulturáltabban viselkednek utazás közben, mint sok gyerek. A kutyusoktól csak tanulni lehetne az embereknek.

R46

#72 Re: vélemény

2015-11-11 11:57:56

#4: Anabella - vélemény 

 És ha engem meg zavar egy ordító kisgyerek? Ugyanilyen alapon akkor őket is tiltsuk ki a vonatokról? Gondolom a kezdeményezők úgy gondolják, hogy külön kocsit kellene biztosítani a kisállattal utazóknak, így akit zavarnak az állatok elkülönítve tudnának utazni. 


Vendég

#79 Re: vélemény

2015-11-11 15:24:13

#4: Anabella - vélemény 

 Zabalni te szoktal! Latom elege nem csiped az allatokat! Remelem neked nincsen kutyad ha igen sajnalom szegenyt?! Probald ertelmezni amit olvasol!!!


Vendég

#80 Re: vélemény

2015-11-11 15:25:57

#4: Anabella - vélemény 

1. az én kutyám, bizony mondom, imád utazni, teljesen be van zsongva, ha bőrönddel indulunk el itthonról
2. a 4,5-5 órás vonatutat simán kibírja pisilés nélkül (többet is kibírnna, jóhogy, éjszaka sem viszem le....)
3. nem nyalakszik, nem ugat, nem nyüszít (de ha mégis, rászólok)
4. utazás előtt megfésülöm, és viszek neki kis takarót, törülközőt, hogy arra feküdjön - vagyis nem koszol többet, mint bárki más - és mivel neki is van jegye, az tartalmazza a takarítást is
5. a gyerek immunrendszerének bizonyítottan jót tesz a kutyaszőr (google a barátod)
6. aki allergiás, szedjen gyógyszert, vagy kérjen meg szépen, hogy üljek át egy másik kocsiba (igen, ha szépen(!) kér meg rá, átülök)
7. előfordult már, hogy a jószágom kiszúrt magának egy hörcsögöt vacsorára, de megoldottuk: odébb ültünk (ugye milyen nagyszerű ötlet?)
8. nem, a kutya nem gyerek, a kutya a legjobb barátunk, hű társunk

+1. ja, és panelban élünk, mégis sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb eb, mint a legtöbb kertben tartott társa, akit még sétálni se visznek

Marcia Su Roma

#87 Re: vélemény

2015-11-11 16:43:12

#4: Anabella - vélemény 

 Kutya után bármikor felvinném a gyerekemet a vonatra,a rengeteg retkes,büdös c és bevándorló után SOHA!!!!

Macska

#128 Re: vélemény

2016-01-20 13:15:12

#4: Anabella - vélemény 

 Ilyen alapon akkor tiltsák ki a kisgyerekeket is a vonatról. A macskáim csendben végigülnék az utat, a hordozóban vagy a cicakocsiban, (olyan mint egy babakocsi, de ezt kisállatoknak találták ki.) senkit nem zavarva, de olyanban volt már részem, hogy anyuka nem bírt a fenekén maradni, a csecsemő meg Pesttől Sopronig üvöltött.... Sőt, nem IC-n volt már, hogy a kedves család kirakta a bilit a folyosó közepére és a ott szaratta a gyereket....

Allergiáról meg annyit, ha igaz lenne, nem csak hisztéria, akkor a közelemben hullanának az emberek, mert több macskaszőr van rajtam, mint egy macskán.... Mégse kapott még senki allergiás rohamot tőlem...


Vendég

#129 Re: vélemény

2016-01-26 00:42:33

#4: Anabella - vélemény 

 Én a virágporra vagyok allergiás,mégis kénytelen vagyok elviselni a virágcsokrokat buszon,vonaton. Egyébként több embert láttam vonaton enni (felnőttet gyereket egyaránt),mint kutyát. Mellesleg a gyerekek nagy része sem szeret utazni,csak futni meg kertes házban élni. Ja, a kutyáknak is kell jegyet venni és nekeik ezért nem jár külön ülés. A petíció lényege,hogy legyen elkülönített vagon,fülke,ahol lehet kutyával utazni.


Vendég

#131 Re: vélemény

2016-02-08 18:45:49

#4: Anabella - vélemény 

 És ha ugyanúgy lenne kisállatos kocsi mint régen a dohányzó volt? Akit zavart másik kocsiba váltott jegyet. Ennyire egyszerű. Cicát mindenki hordozóban szállít, így nem fognak a kutyákkal összetűzésbe keveredni:)

Márta Somogyi

#151 Re: vélemény

2019-05-29 17:08:06

#4: Anabella - vélemény 

Nem értek egyet veled, üres kifogások, igenis ha kifizetem a kutya jegyét, neki is joga van velem utazni nyaralni mondjuk, mert pl. nekünk nincs autónk, viszont a kutyám is a családom, tehát nem bizom másra nyaraláskor sem.A kutya szőre pedig nem ely 2 órás vonatút alatt fog kihullani, arról nem beszélve némely ember koszosabb és büdösebb mint egy kutya.