Nyílt levél Colleen Bell amerikai nagykövet asszonynak

Quoted post


Vendég

#668 Re: Re: Re:Az egyetemi beszed

2015-10-30 13:08

#504: - Re: Re:Az egyetemi beszed 

 " Még egy aprócska kérdés: mennyivel több joga van egy nem itt született, nem itt élő, nem itt dolgozó, nem itt adózó határon túlinak beleszólni az életünkbe -pl. az én életembe- anélkül, hogy szívnák a következményeit, úgy, ahogy nekünk, - nekem- kell viselni???? "

A határon túlra kényszerült magyarok, a magyarok testvérei, azaz egy test egy vér.

Persze ezt nem lehetne egy mondjuk  idővel magyar állampolgárságot szerzett megélhetési szíria "menekülttől" elvárni, aki származása jogán jogosan kérhetné ki magának az ilyenfajta "befogadást". Ez érthető és világos is, miután ő nem a semmiből csöppent a világba vagy Magyarországba, s így neki is megvannak az ő testvérei, akikhez természetes módon ragaszkodik. Ezért számára az ő (faj)testvéreinek az érdekei mindenek felett.

Miután én nem ismerem az Ön kilétét, nem tudom megitélni, hogy Önnek MO-on mit kell elviselnie, vagy mi(k)-ből húz esetleg hasznot és estleg érdemtelem előnyöket. Azt viszont nagyon jól tudom, hogy határon túlra kényszerített testvéreink mily mértékben voltak kénytelenek az I. és II. Világháború után közös szerencsétlenségünket helyettünk is viselni, elszenvedni.

Az Őn okoskodása és okfejtése kisértetiesen hasonlít hírös Konrád György életszemléletére, aki saját sógorát is elárulta és kiszolgáltatta a kommunista "Gestapo"-nak, s tette tönkre életét és karrierjét.  Szolgálatai fejében Őkelmét  a Kádár-gengszterek kegyeikbe fogadták és útlevéllel jutalmazták. Ha ezt róla a svájciak az 80-as évekbeni ottani szereplése idején tudták volna, akkor Konrádot nem előzékenyen fgadják, hanem vasvillával dobták volna a szemétdombra.

Tehát Konrádnak, mint tehetséges szélhámosnak, már a rendszerváltád előtt - saját testvére családja kárára - sikerült megvalósitania magát.

Ön csak  nem az ilyen viselkedési módot szeretne meghonositani hazánkban idegenbe szakadt magyar testvéreinkkel szemben?

Válaszok

GR

#672 Re: Re: Re: Re:Az egyetemi beszed

2015-10-30 13:17:44

#668: - Re: Re: Re:Az egyetemi beszed 

Te egyszerűen hazudsz! Konrád Györgyről a kommunisták (majd évekkel később a nácik) akarták elterjeszteni, hogy besúgó volt, de soha hasonló iratnak a nyomára nem akadtak, ráadásul ő soha nem volt a Kádár rendszer kegyeltje, nem jelentek meg könyvei, emigrációra akarták kényszeríteni, de ő erre nem volt hajlandó. Nem nagyon találsz még egy embert, aki ennyire tisztességes tudott maradni a Kádár korban.

A fajtestvérbe pedig minden ember beletartozik, guglizz tovább, hogy mire is gondoltál.

Tehát buta vagy és hazudsz!