Együtt a Budai Campusért!

Quoted post


Vendég

#24

2015-06-18 15:33

Köszönöm a tájékoztatást és drukkolok, hogy sikerüljön egyben tartani és megtartani a Corvinust.

A kormány intézkedéseiből azonban azt látom, hogy mind a középfokú, mind a felsőoktatást szisztematikusan szét akarja verni, mert csak így tud létrehozni egy új, immár teljesen fizetős középfokú és felsőfokú oktatást, melynek alapjait már meg is teremtette, lásd: "közszolgálati egyetem", MNB alapítványi felsőoktatás, stb. ahogy az egészségügyet is úgy kívánja tönkretenni, hogy az "ingyenes ellátást"biztosítókat csődbe kergeti, míg a fizetős egészségügyi szolgáktatók jobb elhelyezést, adókedvezményt, stb-t kapnak. 

Ebből az ördögi tervből a Corvinus szerintem csak akkor szabadul, ha a működésének finanszírozásához és folyamatos fejlesztéséhez meg tud nyerni olyan támogatókat, akik adózatlan nyereségük legalább egy részét az egyetem részére folyósítanák, melyet teljes egészében vagy pl 150 %-ban az állam adófizetésként ismerne el a "stadionépítések" mintájára.  Ehhez kellene multikat, pénzintézeteket, biztosítókat, stb. szerezni, valamint ügyes lobbizókat. Végül is az sem lenne baj, ha megmaradna a Corvinus, egyben is maradna és néhány év elteltével azt mondhatná az államnak: páá kicsim!  Össze kellene fogni az ELTE-vel és a SOTE-val is, mert a következők ők lesznek! Ja: és oktatni kellene a szolidaritást!

Üdvözlettel:

 

Válaszok


Vendég

#26 Re:

2015-06-18 16:34:51

#24: -  

 Ez akkor volna igaz,  (független támogatók bevonásával szabadulni a kelepcéből) ha a kormány célja csak az anyagi tehertől való szabadulás lenne. Itt a független értelmiség kinevelésének megakadályozása is szempont. Elég visszaemlékezni arra, hogy mi történt nem is olyan régen azokkal a civil szervezetekkel, akik a kormány kritikusaiként fogalmaztak meg véleményeket a közügyekkel kapcsolatban.