Miskolci Cementgyár STOP

Quoted post


Vendég

#137

2015-06-09 05:25

Tárgyilagosan végigolvastam a hozzászólásokat. Maximálisan egyetértek a környezetvédőkkel. A cementgyár mellett kardoskodók agressszívan és szándékosan félrevezetően próbálják elhitetni az emberekkel, hogy mekkora szüksége van a hulladékkal égetett cementre. Ami persze állításuk szerint nem hulladék.

Fontos, hogy a füstgázmosóról a közmeghalgatáson szó nem esett. Nem is fog mert az eredeti beruházást költségét kb 400 %-al dobná meg plusz a karbantartása. A karbantartás azért költséges mert a füstből olyan maró hatású vegyületeketek állnak össze ami szétmarja a füstgázmosót is. Ezt majd bolond lesz Kálmán "Úr" fenntartani. Létezik természetes ökonak mondható füstgázmosó is a cementgyár szempontjából. Ez az eső. Az emberek nem akarják a nyakukba kapni a savas esőt. Az újságabn volt egy nagyon frappáns megfogalmazás. Társadalmasítják a környezetszennyezést, a profitot meg zsebre rakják. Ezért lesz olcsó cement.

Válaszok


Vendég

#143 Re:

2015-06-09 09:43:08

#137: -  

  Húúúúúúúúú! Mekkora marhaság. 1./ a cementgyáriak azt állítják, hogy 2003-10 között az üzemelő vonalon , a fűtőanyag 5-10%-át máshol már nem használható gumiabronccsal pótolták. Tették ezt azért ,mert gumi összetétele, fűtőértéke állandó, a gumiabroncs nagyon tiszta anyag. A „savas eső barát” égővel felszerelt kemencén , a fenti gumiabroncs mennyiség sncr-el kiegészülve, hozta a megengedett  emissziót. 2./ A cementgyár nem veszélyes hulladékégető!   Európában több évtizedes tapasztalat (mindenütt alternatív tüzelnek) van  arról,hogy mi történik a kemencében,a hőcserélőben. Mit semlegesít 1000-1500 fokos mészkőpor áram. Mivel is kéntelenít a Mátravidéki Hőerőmű? A világ több száz cementgyára csak a hulladékok szűk körét és csekély mennyiségét használja másodlagos tüzelőanyagként. Nincs szükség füstgázmosóra, ahogy általában egy névnapi buli után sem szükséges a detox. Az újságban megjelent „frappáns” megfogalmazást inkább alávalónak neveznén, ugyanis sehol nem engednek cementgyárat üzemelni, másodtüzelés nélkül a fejlett világban. A termékdíj leginkább a gumibegyűjtő-letározó-szállító céget illeti, nem a szén helyet átlag 5%-ban gumiabroncsot használó cementgyárakat. Az internet Ön felé is szabad!