Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post


Vendég

#2629

2011-09-19 18:35

A tragédia az hogy ebben az országban van olyan ember aki ezzel az eljárással egyet ért. Ezekkel az emberekkel egy demokratikus társadalomban nincs mit kezdeni.

Válaszok


Vendég

#2632 Re:

2011-09-19 18:54:07

#2629: - A tragédia az hogy ebben az országban van olyan ember aki ezzel az eljárással egyet ért. Ezekkel az emberekkel egy demokratikus társadalomban nincs mit kezdeni.

Igen, felmérések szerint a közvélemény 70%-a egyetért Gyurcsány mentelmi jogának megvonásával. Ezekkel tényleg nem lehet mit kezdeni nekünk, demokratáknak. Meg kell nevelnünk őket demokráciából. Vastagh Pál MSZP-s miniszter úr ötlete a recski tábor megnyitásáról kezdetnek talán jó lesz:

"Választási kampányának részeként január 29-én délután egy órakor Vastagh Pál, az MSZP vidéki titkára Battonyára látogatott. (Vastagh Pál e körzetben indul a képviselő-választáson.) A városi tanács elnöki irodájában tartott találkozón a helyi gyár- és üzemegységek, valamint közintézmények vezetői vettek részt. Az egyébként nem hivatalosra tervezett találkozón – a sajtó külön meghívást nem kapott, de oda érkeztemkor minden további nélkül – röviden bemutatkozott Vastagh Pál. A vezetők támogatásukról biztosították az MSZP-jelöltet. Sőt, további találkozókat kértek tőle, hogy megismerkedjen a gyárak és intézmények dolgozóival is. Vastagh Pál ehhez hozzátette: csak a törvény által előírtak szerint. A résztvevők ezután vállalatuk problémáiról beszéltek, majd Vastagh Pál válaszolt néhány kérdésükre. Elhangzott az az észrevétel, hogy Battonyán az embereknek rosszul esik, hogy az MSZP túl élesen elhatárolja magát a jelenlegi MSZMP-től, semmilyen formában nem vállalja vele a szövetséget. Ez itt zavarokat okozott. Jó lenne a kérdést megfontolni a baloldal egysége, léte érdekében. Vastagh Pál így válaszolt: meglesz ez az új szintézis, csak nem ezen a választáson. Majd másfél év múlva a következő választásokon másképp alakul a helyzet. Mert ez a parlament nem fog négy évet ülni, az biztos. Az egyik jelenlévő megjegyezte: vagy négy évet fog ülni…, s Vastagh Pál folytatta: „de nem a Kossuth téren, hanem az újra megnyitott Recsken”. Későbbi válaszaiban a képviselőjelölt a napi politikai hangulatot így jellemezte: összeomlás zajlik a térségben, sorolhatjuk Lengyelországot, Csehszlovákiát, az NDK-t. Hozzájuk képest nálunk istenes a helyzet. Hogy hogyan alakul nálunk? Az mozaikszerű (?), még nem lehet látni. Lőttek 32 évvel ezelőtt. Nagyon bízom benne, hogy az a szakasz lezajlott, és más kezdődik. De egyesek úgy játszanak a tűzzel, indulatokkal, hangulatokkal, hogy nem fogja tudni megállítani senki. Ha márciusban szabadjára kerülnek az indulatok, és az utcán fejeződnek ki, akkor sem a szocialista párt, sem az MDF, senki nem tudja megfékezni őket.

Herpai Attila
Beszélő 1990. február 5."