TV2_Eden_Hotel

Quoted post

NP
Vendég

#22 Re:

2015-05-11 12:09

#9: Perth -  

Természetesen lehetett volna precizebb a pszichorendeleses leírás - igazad van Perth abban, hogy félreolvasható, félreérthető - de helyesen, ahogy értendő:

"Mi számít nemi erőszaknak? Tetszőleges szexuális aktus, erőszaknak minősül, ha létrejöttében NEM VOLT EGYETÉRTÉS a partnerek közt, vagy eleve olyan kapcsolatról van szó, ahol az _szexuális aktusban való_ egyetértés kizárt".

A mondat egy feltételes szerkezetet tartalmazó összetett mondat, megengedő vagy-gyal:

- első rész: partnerekre vonatkozik, akár férj és feleség, azok közötti aktusra, HA nem volt EGYETÉRTÉS => erőszak

- második rész: egyéb családtagok közötti szex/aktus, pl apa-lány, apa-fiu, anyja-fia, testver-testver között történő szexről van szó, ahol a szexre való aktusban az egyetértés kizárt => ERŐSZAK

(természetesen devianciára már láttunk példát, és testvér-testvér, apa-lány kapcsoalt is volt már a történelemben, de 1) az elenyésző, 2) és itt a nem egyetértésről van szó, és arról, hogy pl 10 év alatti a gyermek, és a szülő perverziójából szexre kényszeríti)

 

Remélem segítethettem az értelmezésben, kedves Perth.

És köszi a válaszodat, mert, rádöbbentettél, hogy egyszerűsíteni kell a fogalmazásokban mindig, hogy minenki megértse, és egyfélét olvasson ki. Mert mindig lesznek olyanok, akik félreolvasnak, s emiatt félrekommunikálás van (lásd mindenkori magyar politika, ahol ez szándékolt), ha nem jól fogalmazunk. Ez a fogalmazó/komunikáló hibája! Ezért is kell mindig mindent tisztázni is, és az erőszakról/annak felismeréséről is tisztán kommunikálni. Ezért is gyönyörű-nehéz a magyar nyelv, és ezért lehet gondolatokat angolul egyszerűbben megfogalmazni.

 

"De nem volt erőszak max Nóri határozatlanságából téves következetést vont le a piától belassult srác, mert előtte amugy megígérte Nóri neki, hogyha párok lesznek, majd szexelni fognak" - nem tudom, döntsenek erről azok, akik benne voltak. DE ha ezt, és csak ezt a részt látja valaki a TV-ben, főként fiatalok, akkor ebből téves következtetést vonhatnak le. És ha van fiatal lány ismerősötök, lányotok, akkor pontosan jól tudjátok, hogy sokan közülök komplexussal rendelkeznek, kicsi az önbizalmuk (a média miatt is), s emiatt az ilyen közeledést is képesek valósnak hinni, és "helyesnek" tartani. Szóval ezt/ az erőszakos nyomulást mutatni TV-ben, mindenképpen helytelen, és tenni kell ellene.

 

Üdv,

NP

 

Válaszok

Perth

#24 Re: Re:

2015-05-16 06:06:32

#22: NP - Re:  

NP egyetértek (1) világosan kell fogalmazni és elkerühető a félreértés. (2) Döntsék el azok, hogy volt-e szexuális erőszak, akik benne voltak. Ha a Nóri úgy gondolja úgy, hogy nem volt erőszak, akkor nincs miről beszélni és le lehet zárni a témát. A fiatalok nem hülyék, átlátják a szitut és nem vonnak le téves következtetést. Miből lehet megállíptani, hogy volt-e egyetértés vagy nem? Vagy feltétel nélkül elfogadod az "áldozatnak", ha azt állítja, hogy nem volt.