Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Noé

#5

2015-03-14 10:11

Sziasztok! Feltétlen írjuk bele, hogy bűncselekmény történt, 150 milliárd forint értékben fiktív kötvényeket, azaz "semmit" adtak el a befektetőknek. A kötvénypiacuk felhigitasa pedig negatív közrehatast gyakorolt a valódi kötvények forgalmára, közrejátszott a jelen helyzet kialakulásában a valós kötvények esetében is. Emellett a dematerializált értékpapírok esetében nincs mód azok megkülönböztetésére, mivel az ilyen pénzpiaci eszközöknek nincs sorszáma. Igy véleményünk szerint nem lehet a valós es fiktív kötvényeket megkülönböztetni, ezert kérjük valamennyi kötvény eseteben a kártalanítást.

emellett beleírnám, hogy az MNB felelőssége megkérdőjelezhetetlen: az újabb kibocsátás engedélyezése elott is meg kellett volna gyozodnie a Quaestor fedezeteiről es gyakorlatáról. A 2013-as átfogó vizsgálat során pedig elmulasztották a helyszíni adatgenerálás kérését, pedig jelen célvizsgálat esetében is volt erre mód.

udv:

szurdi Noemi 

Válaszok

nyunyu

#16 Re:

2015-03-14 15:48:58

#5: Noé -  

 Abszolút egyetértek.

Nem csak saját, de szüleim szinte teljes megtakarítása is odaveszett, amit évtizedek alatt gyűjtögettek össze.

Az MNB felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Jó kérdés, hogy miért engedte 2014. novemberében 70 milliárd forintnyi kötvény kibocsátását (ugyanaz a személy, aki most nyilatkozik a vizsgálatok kapcsán), miért nem vizsgálta akkor, hogy megvan-e ennek a fedezete. Érthetetlen, hogy hogy nem tűnt fel senkinek, hogy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt sóznak ezek után az emberekre. Komoly felelőssége van az MNB-nek az ellenőrzés, számonkérés elmaradásában. Vajon mikor bocsátották ki ezt a 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt?

Az is jó kérdés, hogy a tulajdonosok, vezetők mellett nem áll-e meg az egyszerű ügyintézők felelőssége is, hiszen a kötvényt tőlük vették az emberek, ők adtak személyesen megtévesztő, hamis információkat a kötvény biztonságosságáról, ők altatták el a gyanakvást, ők mondták, hogy nemhogy tőke, de hozamgarantált is a kötvény. Konkét kérdésemre, hogy ez be lehet-e bukni, az ügyintéző mondta, hogy NEM. Őket nem lehet felelősségre vonni?

Érdemes meghallgatni a ClassFM Morning Show műsorát a neten, ott Balázs 4x kérdezi meg az MNB szóvivőjétől, hogy akkor most ki is ellenőrzi a kötvények kibocsátását, és 4 x nem kap rá választ, csak terelést.

 

 

 

 

papa

#231 Re:

2015-03-16 19:17:35

#5: Noé -  

 Üdvözlöm! Ha Ön tudja, kérem okítson ki, hogy is van ez?

 Megvettük a 150 milliárd Huf-nyi kötvényt és hova lett a pénz? Ennyit nem egyszerű elkölteni!

Köszi!

Facebook