A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Quoted post

bilivihar

#306 váci tiltakozás

2015-03-13 11:07

Vajon mire tanítják a gyerekeket egy olyan gimnáziumban, ahol a tantestület szerint a nemzeti ünnep központi eseménye "politikai színezetű" esemény. Egy politikai közösség - nemzet - ünnepe mindig politikai esemény. Aki a politikát és a pártpolitikát összekeveri, az ne tanítson történelmet. Épp a tantestület fejt ki pártpolitikai tevékenységet, amikor ilyen tartalmú levelet ír és tesz közzé egy meghívásra (nem előírásra).  Kíváncsi lennék, hogyan ünneplik Vácon politikamentesen a nemzeti ünnepünket? Hogy a gyerekeket általában meg kéne menteni a politika világától, a politikai vélemény kialakításától, az pedig egy elképesztő állásfoglalás,  és idétlen (konzum)emberek felneveléséhez vezet. Miért nem a diákok döntöttek, hogy aki akar, mehet, esetleg még a szülőket kellett volna megkérdezni. A gyűlölködés sehová nem vezet. Ez a döntés nagyon demokratikusnak látszik, de inkább diktatórikus, ha a KLIK nem előírta, hanem meghívót küldött. Hol van a diákok véleménye?

Válaszok

Barvaz

#313 Re: váci tiltakozás

2015-03-13 11:51:45

#306: bilivihar - váci tiltakozás 

 Tessék értelmezni! A VMIG azt válaszolta, hogy szervezetten nem küldi a gyerekeket. Az nincs benne a válaszban, hogy ezzel szemben bárkinek is megtiltják, hogy úgy ünnepeljen, ahogy akar.

Klári

#343 Re: váci tiltakozás

2015-03-13 19:46:58

#306: bilivihar - váci tiltakozás 

A gimnázium tantestületének állásfoglalása abszolút korrekt. Az oktatási intézményekben tilos politikai tevékenységet folytatni, márpedig Orbán beszédének meghallgatására szervezetten, azaz iskolai keretek között gyerekeket vinni ezt jelentené. Nincs kétségem, hogy ez a tantestület más politikai színezetű kormány rendezvényére sem mozgósítaná a diákjait. Afelől sincs kétségem, hogy iskolai ünnepségen méltó módon megemlékeznek l848 hőseiről. Hogy hol van a diákok véleménye? Tisztelet a tanári karnak, hogy nem bújtak a diákok mögé, hanem tudták, mi a dolguk, és maguk vállalták a meghívás elutasításával járó felelősséget. Egyébként így járt el a "meghívott" iskolák túlnyomó többsége is!

Az iskolák "meghívása" a központi ünnepségre - sajnos - a kormány szakmai inkompetenciáját jelzi, csakúgy, mint pl. az útdíj vagy az EKÁER hevenyészett módon előkészített bevezetése, vagy az egyházügyi törvény, amely miatt most tízmilliárdokra rúgó kárpótlásokra kell költeni az adóforintjainkat. A szaktárcának egyszerűen tudni kellett volna, hogy pedagógusokat politikai tevékenység végzésére a diákok közt nem lehet befogni.

Egyébként pedig egyik iskola sem tiltotta meg, hogy aki akar, az családi szervezésben elmenjen a miniszterelnököt meghallgatni.