A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Klári

/ #343 Re: váci tiltakozás

2015-03-13 19:46

#306: bilivihar - váci tiltakozás 

A gimnázium tantestületének állásfoglalása abszolút korrekt. Az oktatási intézményekben tilos politikai tevékenységet folytatni, márpedig Orbán beszédének meghallgatására szervezetten, azaz iskolai keretek között gyerekeket vinni ezt jelentené. Nincs kétségem, hogy ez a tantestület más politikai színezetű kormány rendezvényére sem mozgósítaná a diákjait. Afelől sincs kétségem, hogy iskolai ünnepségen méltó módon megemlékeznek l848 hőseiről. Hogy hol van a diákok véleménye? Tisztelet a tanári karnak, hogy nem bújtak a diákok mögé, hanem tudták, mi a dolguk, és maguk vállalták a meghívás elutasításával járó felelősséget. Egyébként így járt el a "meghívott" iskolák túlnyomó többsége is!

Az iskolák "meghívása" a központi ünnepségre - sajnos - a kormány szakmai inkompetenciáját jelzi, csakúgy, mint pl. az útdíj vagy az EKÁER hevenyészett módon előkészített bevezetése, vagy az egyházügyi törvény, amely miatt most tízmilliárdokra rúgó kárpótlásokra kell költeni az adóforintjainkat. A szaktárcának egyszerűen tudni kellett volna, hogy pedagógusokat politikai tevékenység végzésére a diákok közt nem lehet befogni.

Egyébként pedig egyik iskola sem tiltotta meg, hogy aki akar, az családi szervezésben elmenjen a miniszterelnököt meghallgatni.