Igazságot, jogot az állatoknak!

Quoted post

Lívia Molnár
A petíció szerzője

#140

2015-02-19 11:26

Megint kénytelen voltam néhány mocskolódó, trágár hozzászólást törölni. Most ide másolok két hozzászólást az  "Állatvédők, természetvédők kontra ál-természetvédő állat-fajgyűlölők" c. közleményemhez írtakból, hadd olvassák minél többen (egyébként ott a közleményeknél is olvashatják).

1. sz. "Teljesen egyetértek Önnel. Talán csak abban nem, hogy szerintem bizonyos színvonal alatt nem szabad vitába bocsátkozni." Hát igen...

3.sz. "Az ember csak a természet része, nem az ura. Amibe edddig belenyúlt. abból mindig tragédia származott. Az invazívnak kikiáltott fajokat is mind az ember vitte be egy-egy területre, lásd Ausztrália, vagy bármelyik egyéb kontinens vagy ország, még akkor is, ha nem tudatos, pl. áruval véletlenül behurcolt rovarok vagy hüllők. Minden élőlénynek egyformán joga van élni, és egyet sincs jogunk kínozni, még a rágcsálókat sem (az egérrragasztók amúgy igen sok énekes madár halálát okozzák, míg a mérgek a ragadozókat veszélyeztetik.) Renddel, tisztasággal, átgondolt. humánus szemlélettel sokkal többre jutnánk. Ma a vadgazdaságok a vadon élő állatokat tulajdonképpen tenyésztik, sokszor bekerített területeken tartva őket, aztán halomra lövik őket. Ha a tökéletesen kialakult természetet hagynánk működni, nem lenne tartós túlszaporodás, mert minden fajnak lenne természetes ellensége. De mi kiirtottuk a ragadozókat, az őserdőket, és kizsigereljük a földet a monokultúrás termeléssel.

Az egyetlen, és legnagyobb természetkárosító, sőt pusztító maga a túlszaporodott ember, az élhetetlenre növelt városokkal, a tenger, levegő és föld szennyezésével, és ez a már látható katasztrófák okozója.

Konkrétan a galambokra visszatérve, ők valójában nem terjesztenek kórokat, főleg, ha nem betegen, megnyomorítva kellene vegetálniuk, ha lenne búvóhelyük, és fogamzásgátlóval kezelt tápot kapnának, ahogyan azt a nyugat-európai országokban, pl. Bécsben is teszik. Fertőző betegségeket emberre leginkább az ember visz át, főleg a nagy tömegben, az elviselhetetlen higiéniájú közlekedési eszközökön, vagy az utcán élő, kivetett társaink által terjesztve. Ha ezeket megoldanánk. nem kellene midenféle mondvacsinált ürügyet kitalálva állatokat hibáztatnunk, és sokkal nyugodtabban, egészságesebben élhetnénk. És 2015-ben, a 3. évezredben nem kellene madarak millióit elpusztítani, mert nem ők okozzák a mi bajainkat (a hatvanas években pl nagy verébirtások történtek, mostanra pedig alig van, és védett állattá vált; és a jelenlegi influenza járvány sem madárinfluenza, hanem emberről emberre terjed.)"

Így beszél egy igazi, intelligens pedagógus! (Őt is ismerem persze)

Válaszok

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2015-02-19 11:30:17


postagalamb tenyésztő

#142 Re:

2015-02-19 11:33:24

#140: Lívia Molnár -  

 Annyi eszed sincs, mint egy tyúknak, mikor egy ember által létrehoztt háziállat fajtát próbálsz meg beilleszteni a természetbe. Megpróbálod megmagyarázni, hogy jó helyen vannak ott, pedig minden ép eszű ember tisztában van vele, hogy nem. 




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...