Petíció, katt és szavazz! - Idegenvezetők a ingyenes múzeumi belépésünkért mozgalom

Quoted post

Glasner Gábor

#20 Re: A belépő egy levonható költség!

2015-02-12 20:26

#18: adófizető - A belépő egy levonható költség! 

Kedves adófizető!

Látom, sokat ért a szakmánkhoz, ill. a múzeumok beléptetési előírásaihoz. Az elgondolása egyébként nem rossz, de írok azért egy pár konkrét problémát:

- a legtöbb kolléga KATA adózási körbe tartozik (lévén nagyjából semmit sem tudunk egyébként az adóból leírni, mint a legtöbb szellemi szolgáltatást végző vállalkozó) - így viszont nem elszámolható a múzeumi belépő sem

- a múzeumok alapvetően mindenkinek, akinek a szakmájához tartozik a belépés, ingyenes jegyet biztosít. Ez alól nagyjából csak az idegenvezetők a kivételek.

- sok múzeum bizony nem csak akkor kér belépti díjat az idegenvezetőtől, amikor az szakmai felkészülése ügyében megy be, hanem akkor is, amikor - a munkáját végezve - vendéggel megy be a kiállításra. Ez nagyjából olyan, mint amikor a vonaton a kalauznak is kell jegyet váltania, hogy ellenőrizhesse az utasok jegyét, a múzeumi őrnek belépőt kell váltania, hogy őrizhesse az épületet vagy épp a villamos vezetője lyukaszt magának jegyet, mielőtt beülne a saját maga vezette járműbe

Nem kérem, hogy értse meg ezek után, hogy miért igényeljük ezt a kedvezményt (mely egyébként a múzeumoknak pénzbe nem kerül), hiszen ön csak azt nézi, hogy valaki olyan előnyhöz jutna, ami Önnek nem jut, ami ugye minimum szemétség. Ez van, tisztelt adófizető, ilyen az élet.

További sok sikert a nevenincs háborgásaihoz, üdvözlettel

Glasner Gábor, aki ugyancsak adófizető polgára Magyarországnak

Válaszok


Vendég

#21 Re: Re: A belépő egy levonható költség!

2015-02-12 21:43:51

#20: Glasner Gábor - Re: A belépő egy levonható költség! 

 Köszönjuk Gábor a válaszodat sok száz idvez nevében is:))

Posch Monika

Felháborodott

#22 Re: Re: A belépő egy levonható költség!

2015-02-13 10:26:20

#20: Glasner Gábor - Re: A belépő egy levonható költség! 

 Ön nem érti adófizető felháborodását, ami egyébként jogos. Ha Ön vendéggel megy, ezt nem szívjóságból teszi, hanem vastagon megkéri az árát. Vetessen a vendégével két belépőt és meg van oldva a problémája. 

A példái meg sántítanak, de nem kicsit! A kalauz, a villamos vezető, a múzeumi őr az adott cég alkalmazottai, így nyilván nem kell belépőt vennie, Ön viszont ellentétben velük a saját javára végez kereső tevékenységet, de elvárná, hogy a belépőjét elengedje egy másik cég, aminek semmi haszna nincs a dologból, sőt még bevételt veszítene az Ön meg nem vásárolt belépőjével. 

Akárhogy is csűri-csavarja, igaza van az előttem szólóknak, ez az egész a potyázásról szól mások - magán múzeumok esetén a tulajdonos, állami, önkormányzati tulajdonú múzeumok esetében pedig a költségvetés, rajta keresztül pedig az adófizető állampolgárok - kárára akar a saját kereső tevékenységéhez jogtalan előnyre szert tenni. Ne szépítse a dolgot!

A kérés pont olyan, mintha az örömlányok követelnék, hogy ezentúl ne kelljen kifizetniük a motelszoba árát, mikor a "szakmájukat" folytatják.

Az ország fele nyomorog, a kórházakban nincs gyógyszer és eszköz, Önök pedig erre herdálnák az adófizetők pénzét.