Petíció, katt és szavazz! - Idegenvezetők a ingyenes múzeumi belépésünkért mozgalom

Felháborodott

/ #22 Re: Re: A belépő egy levonható költség!

2015-02-13 10:26

#20: Glasner Gábor - Re: A belépő egy levonható költség! 

 Ön nem érti adófizető felháborodását, ami egyébként jogos. Ha Ön vendéggel megy, ezt nem szívjóságból teszi, hanem vastagon megkéri az árát. Vetessen a vendégével két belépőt és meg van oldva a problémája. 

A példái meg sántítanak, de nem kicsit! A kalauz, a villamos vezető, a múzeumi őr az adott cég alkalmazottai, így nyilván nem kell belépőt vennie, Ön viszont ellentétben velük a saját javára végez kereső tevékenységet, de elvárná, hogy a belépőjét elengedje egy másik cég, aminek semmi haszna nincs a dologból, sőt még bevételt veszítene az Ön meg nem vásárolt belépőjével. 

Akárhogy is csűri-csavarja, igaza van az előttem szólóknak, ez az egész a potyázásról szól mások - magán múzeumok esetén a tulajdonos, állami, önkormányzati tulajdonú múzeumok esetében pedig a költségvetés, rajta keresztül pedig az adófizető állampolgárok - kárára akar a saját kereső tevékenységéhez jogtalan előnyre szert tenni. Ne szépítse a dolgot!

A kérés pont olyan, mintha az örömlányok követelnék, hogy ezentúl ne kelljen kifizetniük a motelszoba árát, mikor a "szakmájukat" folytatják.

Az ország fele nyomorog, a kórházakban nincs gyógyszer és eszköz, Önök pedig erre herdálnák az adófizetők pénzét.