Petíció, katt és szavazz! - Idegenvezetők a ingyenes múzeumi belépésünkért mozgalom

Quoted post

adófizető

#18 A belépő egy levonható költség!

2015-02-12 08:59

#5: Glasner Gábor - Re: Re: Re:  

 Az idegenvezetőne illene felkészülni úgy, hogy szépen vesz egy jegyet magának, mint minden normális, nem potyázni akaró emberke, fogja magát, körbe jár, jegyzetel, felkészül, majd utána akar pénzt keresni.

A kérés akkor lenne valóban jogos, ha nem kérne pénzt az idegenvezetésért, de így a belépő egy olyan költség, amit elszámolhat. Kérjen róla számlát! Mert gondolom az idegenvezetésről is törvénytisztelő állampolgárként ad és szépen bevallja, majd befizeti az adóját is.

Válaszok

Glasner Gábor

#20 Re: A belépő egy levonható költség!

2015-02-12 20:26:36

#18: adófizető - A belépő egy levonható költség! 

Kedves adófizető!

Látom, sokat ért a szakmánkhoz, ill. a múzeumok beléptetési előírásaihoz. Az elgondolása egyébként nem rossz, de írok azért egy pár konkrét problémát:

- a legtöbb kolléga KATA adózási körbe tartozik (lévén nagyjából semmit sem tudunk egyébként az adóból leírni, mint a legtöbb szellemi szolgáltatást végző vállalkozó) - így viszont nem elszámolható a múzeumi belépő sem

- a múzeumok alapvetően mindenkinek, akinek a szakmájához tartozik a belépés, ingyenes jegyet biztosít. Ez alól nagyjából csak az idegenvezetők a kivételek.

- sok múzeum bizony nem csak akkor kér belépti díjat az idegenvezetőtől, amikor az szakmai felkészülése ügyében megy be, hanem akkor is, amikor - a munkáját végezve - vendéggel megy be a kiállításra. Ez nagyjából olyan, mint amikor a vonaton a kalauznak is kell jegyet váltania, hogy ellenőrizhesse az utasok jegyét, a múzeumi őrnek belépőt kell váltania, hogy őrizhesse az épületet vagy épp a villamos vezetője lyukaszt magának jegyet, mielőtt beülne a saját maga vezette járműbe

Nem kérem, hogy értse meg ezek után, hogy miért igényeljük ezt a kedvezményt (mely egyébként a múzeumoknak pénzbe nem kerül), hiszen ön csak azt nézi, hogy valaki olyan előnyhöz jutna, ami Önnek nem jut, ami ugye minimum szemétség. Ez van, tisztelt adófizető, ilyen az élet.

További sok sikert a nevenincs háborgásaihoz, üdvözlettel

Glasner Gábor, aki ugyancsak adófizető polgára Magyarországnak