Igazságot, jogot az állatoknak!

Quoted post

Szabó T.

#44 Re: Re: Re:

2015-02-06 11:30

#43: Lívia Molnár - Re: Re:  

 Kedves Lívia!

Honnan tudja, hogy én milyen gondolkodású vagyok? Mást is tud, vagy csak alaptalanul vádaskodni? Mint említettem volt, követem kezdettől fogva a fórum hozzászólásait, ezzel a visekedéssel csak az alapvetően jó ügyének árt. Vagdalkozik, sérteget, alaptalanul vádaskodik, jogtalanul fölényeskedik, fényezi magát.  Ön szerint az ilyen viselkedés bármely ügynek is használ?

Kikérem magamnak, hogy kiforgassa a szavaimat! Egyetlen szóval sem említettem, hogy ki kéne nyírni a galambokat, hanem az ember felügyelete alá kell helyezni, ahogy egy házi állatnál ez normális.

A peticiok.com oldalon az állatvédelmi témájú petíciók többsége CSAK követel. Követel anélkül, hogy megoldást javasolna. Ön egy madárvédő szervezet vezetője. Miért nem szerződnek Önök az önkormányzatokkal és végzik el a galambmentesítést? Fogják meg Önök a madarakat és helyezzék el Önök a saját belátásuk szerint azokat emberi felügyelet alá.

Jól látja, nem vagyok állatvédő, vadász vagyok.  Tehát Ön szerint, ha valaki nem osztja az észt a fotelből, mellét verve, mekkora állatvédő, azt már nem is kell emberszámba venni? Nyugodtan kiforgathatja a szavait, vádaskodhat alaptalanull? Ön ugyanis Madárvédő és saját néven is folyamatosan ezt tette a fórumon. Mindenkit megvádolt bosszúval, rossz indulattal, csak mert másként látja, mint Ön. Ez Ön szerint helyes viselkedés az Ön részéről?

 

Tisztelettel:

Szabó T.

Válaszok

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2015-02-06 11:54:03


Lívia Molnár
A petíció szerzője

#46 Re: Re: Re: Re:

2015-02-06 12:53:17

#44: Szabó T. - Re: Re: Re:  

 Kedves Szabó T.!

Ha kezdettől fogva nyomon követte a vitát, akkor bizonyára látta, mennyire aljas, alaptalan, trágár, szemenszedett hazugságokkal vádoltak meg. Sajnos ez már nem is szokatlan a számunkra, mert az emberek egy része élvezettel mocskolja az ember hebehurgyasága miatt az utcára dobott szerencsétlen galambokat, minden létező bajjal, rosszal, csakis AIDS-es betegekre veszélyes kórok terjesztésével (ezek közül is a legtöbb alaptalan, mert hogy nem a galambok terjesztik) vádolva őket. Vannak tagjaink, szimpatizánsaink, akikre valósággal rátámadnak az utcán, téren, ha egy-egy galambnak segítséget akarnak nyújtani (BELEÉRTVE A GAZDÁHOZ JUTTATÁST IS!) Csodálkozik, hogy egy nap ilyen alantas vádaskodásokkal való hadakozás után kissé kijövök a béketűrésből? 

Egyébként Ön elmondja, hogy vadász. Ez legális foglalkozás, de azt nem mondhatnám, hogy egyértelműen etikus. Jól látja, hogy nem szimpatizálok a vadászokkal sem. Magam is mindenevő vagyok, úgy vélekedem, hogy az ember is az állatvilág része, és az természetes, hogy egyik állat megeszi a másikat. (Időnként jó, hogy nem tudjuk, mennyire jogszabályellenesen bánnak el azokkal a jószágokkal - sertésekkel, baromfiakkal stb. - amelyeket azért tartunk, hogy a húsát megehessük. Természetesen ha efféle állatkínzás a tudomásunkra jut, az ellen is teljes erőbedobással fogunk fellépni!) Azonban egészen másképp értékelendő, ha valaki tisztán megélhetési kényszerből, hogy maga és családja ne éhezzen, ne fázzon, vagy önvédelemből öli meg az állatot (ez a természeti népekre jellemző), és megint egészen más, ha ezt SZÓRAKOZÁSBÓL teszi, mert azt hiszi, hogy az embernek (hívja ezt akár a Magyar Államnak, akár valamelyik "haszonélvező" vadásztársaságnak) TULAJDONAI a vadon élő állatok, akikkel azt tehet, amit akar, egyes fajokról tetszése szerint úgy rendelkezhet, hogy nem védettek, és tetszés szerint gyilkolhatja őket. A mi világunkban ez utóbbi a tipikus. Hát ezért nem szeretem a vadászatot és a művelőit sem. Soha nem leszünk egy véleményen, és jobb, ha ezt a meddő vitát lezárjuk. Meggyőződésem, hogy nekünk, állatvédőknek van igazunk!




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...