Tiltakozás a roma gyerekek szegregációjának legalizálása ellen

Quoted post


Vendég

#37 Re:

2014-11-28 09:12

#36: -  

 Tanárszakosokat tanítok főiskolán. Bizony itt is kiomoly erőfeszítésekre van szükség annak megértetéséhez és elfogadtatásához, hogy a szegregáció mindenféle álságos jelszavakkal "indokokkal" való igazolása nemcsak embertelen és aljas, de a roma származású gyerekeken túl minden gyereknek, súlyos kárt okoz. ÍHa van nemzeti érdek-amire annyíra szeret hivatkozni a nemzeti zászlónap ünnepeket kreáló társaság- akkor az éppen a különböző helyekre és körülmények közé született gyerekekk együttes oktatása, nevelése.

Válaszok


Vendég

#39 Re: Re:

2014-11-28 11:26:29

#37: - Re:  

 Ez baromság! Hogyan tudnának ugyanúgy tanítani egy olyan gyereket, aki beszélni sem tud rendesen, a finommotoros képességeit nem fejlesztették kisebb korában, egy csoportban olyan gyerekekkel, akik már úgy kerülnek iskolába, hogy egy részük olvasni is tud, folyékonyan beszél, szavak helyett összetett mondatokkal.

Nincsenek azonos fejlettségi szinten! A gyengébb gyerek csak tele lesz kudarccal, csalódottsággal. 

A nemzeti érdek nem az lenne, hogy ha már hiányzik az alap, akkor ezeket a gyerekeket külön csoportban felhozzuk a elvárható szintre és csak utána követeljük tőlük azt, ami a náluk hiányzó alapra épül?

Itt nem azzal van a baj, hogy különböző helyekre, körülmények közé születtek, hanem a különböző fejlettségi szint.