Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!

Quoted post


Vendég

#254

2014-08-07 20:16

A forgalmazok, arra fogjak, hogy a magyar szinkront akar. Szerintem fokozatosan lehetne leszoktatni az embereket a szinkronrol, nem pedig ugy h egy nap alatt megszunne a szinkron. Gondoljunk bele abba a vilagba amikor meg nem volt kabel tv es parabolan keresztul neztunk Cartoon Network-ot. Akik azon nottek fel valoszinu fogekonyabbak is angol nyelvre. Az emberek gyerekkoruktol a szinkront szoktak meg, ezen ugy lehetne valtoztatni ha fokozatosan novelnek a feliratos filmek aranyat tvkben, mozikban es elobb utobb felnonne egy generacio akinek ez lenne a termeszetes..

Válaszok

Vendég 2

#255 Re:

2014-08-15 22:13:59

#254: -  

 "A forgalmazok, arra fogjak, hogy a magyar szinkront akar."

Ez nyilván így is van. Miért kéne leszoktatni az embereket arról, amit szeretnek és nem ártalmas?

Kedves vendég! A petíció azért íródott, mert vannak emberek, akik szeretnének feliratos filme(ke)t látni, választási lehetőséget akarnak. Nem a szinkron megszüntetését!

Ez redben is van. De ne akarjon Ön - feltehetően a többséget, hisz akkor nem kéne a petíció - arra kényszeríteni, hogy feliratokat olvasson még a tv-ben is!

Csak néhány ellenérv: Háttérből hallgatom a tv-t, mert közben pl. mosogatok, ételt készítek. Ha néha betéved a tv-be feliratos film, a fele szöveg olvashatatlan, mert színben átfed a képpel. Idősebbek, szemüvegesek nem tudják elolvasni.

XYZ

#257 Re:

2014-12-27 18:26:02

#254: -  

 Most már ott tartunk, hogy nincsenek is szinte feliratos filmek. Felháborító.