Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!


Vendég

#251 Re: Re: Re: Re:

2014-06-17 15:09

#250: Erdélyi Tamás - Re: Re: Re:

Ó, értelek, amennyiben nem értek veled és a petícióval egyet, már nem is mondhatok véleményt? Micsoda demokratikus hozzáállás, ahhoz képest, hogy épp a nép hatalmával és akaratával érvelsz.

Erdélyi Tamás
A petíció szerzője

#252 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-18 13:37

#251: - Re: Re: Re: Re:

Te az a fajta troll vagy, aki név nélkül simán elküld bárkit homokozni, csak mert nem szimpatizálsz azzal amit, vagy ahogy csinál, de amikor megmondják neked, hogy "ha nem tetszik talán inkább ne nézz oda" csak azért is felszívod magad és idekevered a hangzatos "demokrácia" meg "népakarat" szavakat - amelyeknek úgy egyébként semmi köze a fogyasztói szokásokhoz vagy egy ország nyelvtudásának szintjéhez.

Visszatérve a lényegi mondandódra statisztikákra hivatkozol, amiket lényegében az ujjadból szoptál ki ("sok tízezren vannak, akik a filmeket alapvetően 4-5 hónappal a bemutatás után nézik csak meg"), miközben több másik komentelő által közölt számokkal megvédve érzed a saját igazad (segítek: ők is a saját ujjukból szopták, nincsenek hivatalos statisztikák mozinézői szokásokról, nézettségi számok vannak, amik egyértelműen a megélhetési filmforgalmazókat igazolják). Ráadásul olyan kapitális hülyeségek miatt akadsz ki, mint hogy "tele van a világ ennél sokkal komolyabb és relevánsabb problémákkal", amit ugye biztosan a feliratos filmekért rajongó mozinézőknek kellene kizárólagosan megoldani, náluk rátermettebb célközönség aztán nincsen-e világon. Igazából azt se tudom, hogy ezen sírjak vagy nevessek, mert ha te úgy érzed nekünk a feliratos filmek ügye ugyanannyira fontos, mint éhezők millióinak megsegítése Afrikában akkor rendkívül naív lehetsz.

Részemről ezt a cicaharcot lezártnak tekintem, vagy felfogtad ennyiből a dolgokat, vagy nem. Egyéb esetben ajánlom figyelmedbe Facebook oldalunkat https://www.facebook.com/feliratosfilmek vagy a témában készült rádióinterjúkat https://soundcloud.com/feliratosfilmek, ártani nem árt.


Vendég

#253

2014-06-18 17:11

Úristen, csak most, elolvasva az utolsó kommentárodat, jöttem rá, hogy te komolyan azt hiszed, hogy ez fontos dolog, és ez annyira elvakít, hogy bányaló módjára csak mész ezután. A kommentáromból részleteket kiemelve TE szívod fel magad és aztán ezt rám vetíted. Mérhetetlenül viccesnek érzem, hogy ilyen szinten hadilábon állsz a számokkal, és ez szemmel láthatóan feldühít, hiszen 4 sort is ennek fejtegetésére szántál.
Igen, a világ változatlanul tele van ennél sokkal komolyabb és relevánsabb problémákkal, amikre azok is figyelmet fordíthatnának, akik esetleg az idejüket ilyesmivel töltik, a fontosabb dolgok helyett. Senki nem szólt egy büdös szót sem az afrikai éhező árvákról, bőven akad a tengerentúlnál közelebbi megoldásra váró problémák tömkelege, amire igenis, a feliratra vágyó közönség is fordíthatná a figyelmét. Ha pedig te azt gondolod, hogy egy petíciónak nincs köze a demokráciához és a népakarathoz, akkor komolyan nem tudom, hogy egyáltalán minek indítottad ezt el.

Félreértés ne essék, nem trollkodni jöttem, komoly időt szántam arra, hogy átrágjam magam mind a 248 hozzászóláson, és beleássam magam a témába, nem szokásom semmit "az ujjamból kiszopni".

Csak természetes, hogy felháborít a "ha nem tetszik, ne nézz oda" hozzállás. Végiggondoltad te egyáltalán, hogy ezzel mit mondtál?

Kellemes estét.


Vendég

#254

2014-08-07 20:16

A forgalmazok, arra fogjak, hogy a magyar szinkront akar. Szerintem fokozatosan lehetne leszoktatni az embereket a szinkronrol, nem pedig ugy h egy nap alatt megszunne a szinkron. Gondoljunk bele abba a vilagba amikor meg nem volt kabel tv es parabolan keresztul neztunk Cartoon Network-ot. Akik azon nottek fel valoszinu fogekonyabbak is angol nyelvre. Az emberek gyerekkoruktol a szinkront szoktak meg, ezen ugy lehetne valtoztatni ha fokozatosan novelnek a feliratos filmek aranyat tvkben, mozikban es elobb utobb felnonne egy generacio akinek ez lenne a termeszetes..
Vendég 2

#255 Re:

2014-08-15 22:13

#254: -  

 "A forgalmazok, arra fogjak, hogy a magyar szinkront akar."

Ez nyilván így is van. Miért kéne leszoktatni az embereket arról, amit szeretnek és nem ártalmas?

Kedves vendég! A petíció azért íródott, mert vannak emberek, akik szeretnének feliratos filme(ke)t látni, választási lehetőséget akarnak. Nem a szinkron megszüntetését!

Ez redben is van. De ne akarjon Ön - feltehetően a többséget, hisz akkor nem kéne a petíció - arra kényszeríteni, hogy feliratokat olvasson még a tv-ben is!

Csak néhány ellenérv: Háttérből hallgatom a tv-t, mert közben pl. mosogatok, ételt készítek. Ha néha betéved a tv-be feliratos film, a fele szöveg olvashatatlan, mert színben átfed a képpel. Idősebbek, szemüvegesek nem tudják elolvasni.

XYZ

#256 Re: Re: Re:

2014-12-27 18:23

#8: István - Re: Re:  

 A szinkronhangok nagy része csapnivaló. A filmek minőségét teljesen lerontják. Már lehetetlen moziba járni, mert minden le van szinkronizálva. Hihetetlen, hogy már itt tartunk.

XYZ

#257 Re:

2014-12-27 18:26

#254: -  

 Most már ott tartunk, hogy nincsenek is szinte feliratos filmek. Felháborító.


Vendég

#258

2015-07-13 21:48

Valoszinüleg jobban állnánk idegen nyelv ismeret terén, ha nem szinkronizálnának mindenhol mindent. Agytorna, szemtorna és olvasási gyakorlat is egy aláirásos film megnézése. Szerintem.

Vendég

#259

2015-07-30 15:26

Szamomra a film elmenyehez hozzatartozik az eredeti hang annak minden finomsagaval, jatekaval es egyedisegevel. Ha egy film a moziban csak szinkronnal nezheto, inkabb otthon maradok, akarmennyire is erdekelt volna.


Vendég

#260

2015-09-01 09:25

A probléma: Magyarország a legutolsó helyen van az EU-ban az idegen nyelvtudás tekintetében. Az angoltudás ma az alapműveltség része, és a globalizált világban, a munkaerőpiacon elengedhetetlen. Ugyanakkor szükös az állami büdzsé.

Egy "ingyenes" (sőt, kevesebb pénzbe kerülő) és hatékony megoldás: feliratos filmek a moziba, TV-be. Törvény rendelkezzen a feliratos angol filmek százalékáról!

Vendég

#261

2015-10-25 18:09

Imádom a színészek eredeti hangjait és szívesen hallanám őket a moziban is.

Vendég

#262

2015-12-19 21:00

hallássérült vagyok, és nagyon kevés feliratos film van mostanában !!!
Cherry

#263 Deadpool felirat!?

2016-02-08 21:19

Most fog kijönni a Deadpool című film és egy moziban sincs feliratos verzó!
Ráadást pocsék a szinkronja az előzetesek alapján!