Összefogás az "Alakor" pavilon ellen

Quoted post

kulcskérdő

#84 Re: újratervezés

2014-06-18 11:54

#81: Zsák utca - újratervezés

Laikusként utánaolvastam a felháborodás tárgyának és alap kérdést nem értek. Remélem a legjobb fórumon teszem fel a krédést, magyarázzatok!

Ti ugye mérnöki tudományt és művészetet is képviseltek egyben. Az első terület a vitáit konkrét mérésekkel általában el tudja dönteni.  A második viszont szubjektív terület, ami pont azért jó, mert nem mérhető, nincs abszolút szép és csúnya benne valakinek ez tetszik, valakinek az. Ha erre azt találnátok mondani, hogy , na igen, de mindennek van határa és van az a szint ami ronda' akkor nem tudom megérteni hogy a kamara és az építész szövetség határozott döntése hogy ítélhette 2.legjobbként az amit itt sokan egyértelműen elítélnek? Az ellen, hogy hogy lett eleve 2. miért nem megy a harc?

Hogy állhat be az egész építész társadalom valami ellen amit önmaga pozícionált 2. legjobb alkotásként? Ez számomra még mindig magyarázatlan öngól.Vagyis az építész társadalom most szembeállt a kamarával is és az épszöv-vel is?

Ha ezt valaki higgadtan meg tudná magyarázni megköszönném.

P.s.:

Zsák utca: neharagudj hogy ezt írom - bár pont ezért is a te írásodra válaszoltam- de az utolsó mondatod végéről szerintem hiányzik a "szerintem" :).Szerintem pl az sem a legszebb. Szerintem átlagos, minimalista divathullám sokadik, egész szép látványterve. szerintem.  És ezzel biztos sokan egyet értenek és sokan nem.

Válaszok

Zsák utca

#86 Re: Re: újratervezés

2014-06-25 16:15:05

#84: kulcskérdő - Re: újratervezés

Sőt még a kamara is szembeszállt önmagával.  Lévén a szóban forgó Alakor pavilon társtervezője a kamara alelnöke... aki mint azóta kiderült nem ismeri el saját szellemi tulajdonának, csak aláírója egy díszlettervező, tehát nem építész barátja pályaművének. http://epiteszforum.hu/level-sarkany-sandornak

A kamara álláspontja itt olvasható: http://www.mek.hu/index.php?link=Expo_2015_Milano_MEK_MESZ_allaspont

Egyébként egy vegyes összetételű zsűri hozota ki a 2. helyezettet is (hogy mi alapján az valóban rejtélyes), nem a kamara.

"Az ellen, hogy hogy lett eleve 2. miért nem megy a harc?" Gondolom azért, mert az építészek maximalisták, a 2. általában senkit nem érdekel, plusz év elején még valószínű  nem sokan gondolták/tudták, hogy nem az első helyezettet akarják majd megvalósítani. Szerintem.

Az utolsó mondatomat javítom a kedvedért: A Malom viszont letisztult egyszerűségében és őszinteségében szép, nem akar többnek látszani, annál ami, és az már valami ! Szerintem. :)