Összefogás az "Alakor" pavilon ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Összefogás az "Alakor" pavilon ellen petíció automatikusan generált fórumtémája
balali |
#762014-06-05 06:29Sajnos nekem sem tetszett egyik szavazásra felkínált pályamű sem - de azért szavaztam a télen. Nem a "malom" és nem az "alakor" jeligével rendelkező pályázatra, hanem a "fafű" jeligéjűre. Az egy nyílt tervpályázaton általánosan elfogadott dolog, hogy vannak díjazott művek, és van 1 megvalósítandó mű - ami nem szükségszerűen a díjnyertes mű. Eddig tehát én nem látok a jelen "szituációban" semmi rendelleneset. Az azonban valóban sajnálatos (és elgondolkoztató), hogy a két homlokfal "szimbolikája" mennyire "magyarellenes". |
balali |
#77 Re: Re:Fogalomzavar?2014-06-05 06:54Teljes mértékben egyetértek veled EmeOL. Érdekes, hogy az "eredeti" tervrajzon (amire szavazni lehetett) nem pontosan úgy néz ki a homlokzat, mint a "megvalósításra javasolt" tervrajzon. Ott a "menora" szimbólum helyett valóban egy ősmagyar "életfa" szimbólum látható. Vajon miért történt ebben változtatás??? |
vadegér55 |
#78 "vak vezet világtalant"2014-06-05 19:01Valamikor azt hittem, hogy az építészek nagyszerű emberek, vérbeli alkotók, némelyek talán igazi művészek...de az évek folyamán - műkedvelő laikusként olvasva nem kevés cikket, egyéb írásokat - rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van, a szakma csordultig tele hiteltelen, nagyképű, arrogáns egyeddel, akik totális amnéziában szenvednek, ha politikai kötődéseiket kívülállóként szemlélem, hiszen nem lenne érdektelen megpiszkálni, a rendszerváltás után kik részesültek elsősorban megbízásokban pölö az nagy székes fővárosban, kik nyerték rendre a pályázatokat, mig most a "másik oldal" élvez előnyöket..ettől függetlenül pitiáner, minősíthetetlen módon nyilvánulnak meg egyesek,semmiben nem különbözve azoktól akiket ócsárolnak...egykutya nekem: a külső szemlélőnek..kifejezetten undorítónak és jellemzőnek tartom valami ellen nagyon faszályosan most összefognak, bedobják a koncot középre és addig köpködik, amíg mozog...VALAMIÉRT már régóta lehetett volna összefogni ..elmulasztották.. de hát egyszerűbb a melóért egymás nyakának ugrani..még szerencse, hogy nem fenyeget az a veszély , hogy építkezzek, mert Önök közül biztos nem választanék... |
csocsó |
#79 sosem vALA KORtárs2014-06-06 06:53Kielemeztétek az ALAKOR szimbolikáját, esztétikailag elhelyeztétek a világtérben, kikövetkeztettétek, hogy jelentéstanilag zavaros, nem képvisel építészeti - és egyáltalán semmilyen - minőséget. Egyetértek. Előtérbe kerülésének körülményeit is felszínre hoztátok: igen, etikátlan, mivel egyoldalú politikai, hatalmi koncepció áll mögötte. S mivel ez a koncepció kulturális szempontokat nem ismer, kizárólag a reprezentálás igényével lép fel. A szomorú az, hogy e mellé (hithű vagy szervilis, végül is mindegy) felkent, diplomás művészek beálltak. Eldobva - vagy sosem is birtokolva? - minden, eddig felhalmozott magyar és európai műveltségüket. |
Vendég |
#802014-06-08 16:36Ez is része a kétharmados hatalom ámokfutásának. Otromba, múltbarévedő, giccses torzszülemény |
Zsák utca |
#81 újratervezés2014-06-08 17:16A szocializmusban karhatalmilag próbáltak mindent kiirtani az építészetből, kultúrából, ami tradicionálisan saját értéket képvisel, és nyilvánvalóan nem a művészet megújítása volt ezzel a cél. Most egy másik kultúra elemeit keverik -azt is lázítóan arrogáns módon- a sajátunk(?) karikatúrájával és ezt erőltetik szintén karhatalmilag. Ennél még egy land art gabonakörök közepén pihenő matyóhímzett azonosítatlan (repülő) tárgyat is előbb magunkénak éreznénk. Máskülönben ez egy k nagy felkiáltó jel is lehetne, hogy sokan ráébredjenek mi folyik valójában elég régóta ebben az országban is. Ismerve viszont az alkotók "szellemi mestereit" (ld. az okkult R.Steiner) a botrányos az, hogy ezt komolyan, reprezentációs céllal gondolták. Miközben valódi értékeket is be szeretnének mutatni, amit lehetne is... P.S. A "szívesen felgyújtanám" ingeren és a "tényleg ennyire hülyére vesznek mindenkit?" reakción kívül másra kár is számítani. Ha ez volt a cél, bejött. A Malom viszont letisztult egyszerűségében és őszinteségében szép, nem akar többnek látszani, annál ami. |
Géza |
#822014-06-12 14:41Magyar vagyok! Nincs közöm ehhez az arrogáns, sötét jobboldalhoz. |
Elemző |
#83 Ideje lenne nem visszafelé bámulni a távoli múltba!2014-06-17 21:05Az az épület vázlat olyan, mint egy lerágott csont. Ha valaki úgy gondolja, hogy a mai Magyarországot egy "sámán dob" képviseli igazán, az jól tenné, ha kilépne a mesék világából és utána talán elvégezhetne egy középiskolát (persze ha nem úgy végezte az első 8 általánost, hogy 4 első + 4 második). Hátha kap egy érettségit ha érdemes rá. |
kulcskérdő |
#84 Re: újratervezés2014-06-18 11:54Laikusként utánaolvastam a felháborodás tárgyának és alap kérdést nem értek. Remélem a legjobb fórumon teszem fel a krédést, magyarázzatok! Ti ugye mérnöki tudományt és művészetet is képviseltek egyben. Az első terület a vitáit konkrét mérésekkel általában el tudja dönteni. A második viszont szubjektív terület, ami pont azért jó, mert nem mérhető, nincs abszolút szép és csúnya benne valakinek ez tetszik, valakinek az. Ha erre azt találnátok mondani, hogy , na igen, de mindennek van határa és van az a szint ami ronda' akkor nem tudom megérteni hogy a kamara és az építész szövetség határozott döntése hogy ítélhette 2.legjobbként az amit itt sokan egyértelműen elítélnek? Az ellen, hogy hogy lett eleve 2. miért nem megy a harc? Hogy állhat be az egész építész társadalom valami ellen amit önmaga pozícionált 2. legjobb alkotásként? Ez számomra még mindig magyarázatlan öngól.Vagyis az építész társadalom most szembeállt a kamarával is és az épszöv-vel is? Ha ezt valaki higgadtan meg tudná magyarázni megköszönném. P.s.: Zsák utca: neharagudj hogy ezt írom - bár pont ezért is a te írásodra válaszoltam- de az utolsó mondatod végéről szerintem hiányzik a "szerintem" :).Szerintem pl az sem a legszebb. Szerintem átlagos, minimalista divathullám sokadik, egész szép látványterve. szerintem. És ezzel biztos sokan egyet értenek és sokan nem. |
Vendég |
#852014-06-21 17:48Tisztelt Petició készitők! Sajnos semmit sem tudok az eseményről és a két pályázatról. Jó lett volna legalább néhány kép róla. Amiért pedig alá fogom irni, annak az az oka, hogy nem tetszik az, hogy az első helyezést egyszerüen felülirja bárki, a peticióból ugy tünik, hogy "hatalmi szóval", és (anyagi) előnyben részesül a középszerűség... No ezért irom alá. Sőt, meg is osztom. Üdvözlettel: H. Anna |
Zsák utca |
#86 Re: Re: újratervezés2014-06-25 16:15#84: kulcskérdő - Re: újratervezés Sőt még a kamara is szembeszállt önmagával. Lévén a szóban forgó Alakor pavilon társtervezője a kamara alelnöke... aki mint azóta kiderült nem ismeri el saját szellemi tulajdonának, csak aláírója egy díszlettervező, tehát nem építész barátja pályaművének. http://epiteszforum.hu/level-sarkany-sandornak A kamara álláspontja itt olvasható: http://www.mek.hu/index.php?link=Expo_2015_Milano_MEK_MESZ_allaspont Egyébként egy vegyes összetételű zsűri hozota ki a 2. helyezettet is (hogy mi alapján az valóban rejtélyes), nem a kamara. "Az ellen, hogy hogy lett eleve 2. miért nem megy a harc?" Gondolom azért, mert az építészek maximalisták, a 2. általában senkit nem érdekel, plusz év elején még valószínű nem sokan gondolták/tudták, hogy nem az első helyezettet akarják majd megvalósítani. Szerintem. Az utolsó mondatomat javítom a kedvedért: A Malom viszont letisztult egyszerűségében és őszinteségében szép, nem akar többnek látszani, annál ami, és az már valami ! Szerintem. :)
|
Vendég |
#872014-06-26 11:50Teljesen egyetértek azzal, hogy egy új gőgös "magyar keresztény arisztokrácia" aki magát "istenként" tiszteli kívánja hazánk kultúrpolitikáját uralni. Ez az eset ennek egy szelete, ezért csatlakozom a tiltakozókhoz, és ez oka, hogy aláírtam a petíciót! |
merdo sur la tronon |
#88 Re:2014-07-08 12:39A mai Magyarországot kellőképpen és hitelesen mutatja be maga a történet. Az hogy egy nyertes pályázat mégsem valósulhat meg pártérdekek és egyéb orbáni mutyik miatt,hogy a törvény és a jog semmit sem ér,ha a maffiakormány érdekeit sérti. Ha még az életben egyszer lesz hazánkban demokrácia és jogállam,akkor ezek a mostani férgek hosszú időre rács mögé kerülnek. Mocsadékok! |
Szűts István András |
#89 Fos Taliga2014-07-29 21:45Hát a belem kihányom a menórás gusztustalanságtól. Nem azért, mert náci vagyok, hanem mert magyarként nem érzem ezt a "művet" magaménak, valamit mert az I. helyezett tervezői hiába dolgoztak, sőt, hiába nyertek a kiállításra -szerintem- érdemesebb művükkel, mivel pár retardált felülírta a zsűri véleményét. Gátlástalan mocskos dögök |
Vendég |
#902014-07-31 03:50úgy látszik, nem csak a fociban van bunda... |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3667 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1269 Létrehozva: 2025-03-30
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
607 Létrehozva: 2025-04-25
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
391 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
377 Létrehozva: 2025-04-13
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
340 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
304 Létrehozva: 2025-04-23
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2303 Létrehozva: 2025-03-04
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
170 Létrehozva: 2025-04-21
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
109 Létrehozva: 2025-04-02
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1837 Létrehozva: 2025-03-20
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6948 Létrehozva: 2023-07-26
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
793 Létrehozva: 2025-01-19
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
59 Létrehozva: 2025-04-14
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
57 Létrehozva: 2025-04-15
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5856 Létrehozva: 2025-03-17
Helyi védelmet a Monor környékén élő védett és fokozottan védett növény- és állatfajok számára!
53 Létrehozva: 2025-04-28