Petició a "deviza" és lakáshitelesekért

Quoted post

Egy balek

#149 Re: kié a felelősség?

2011-08-05 13:34

#126: d209 - kié a felelősség?

Na idefigyelj, Te okostojás! az emberek többsége akik belementek az ilyen jellegű hitelbe azért tették, mert más lehetőségük nem volt, és nem a rongyrázásból, hanem mert szerettek volna egy nyugodt otthont maguknak. A bankok és az őket képviselő pénzügyi tanácsadók olyan lehetőséggel kecsegtették a leendő "balekokat" (ide magamat is besorolom) hogy ez a legjobb lehetőség jelenleg, mert stabil, nem fog nagyon változni. Mi elhittük, és nem is gondoltunk bele a sok jogi és szakszöveggel teleírkált so-sok oldalas apróbetüs szerződés aláírásakor - nem beszélve arról, hogy a szerződést nem viheted el hogy otthon nyugodt körülmények között átolvasd és megrágd-, hogy itt államilag támogatott rablásról van szó, mi több uzsora kamat beszedéséről, melyet mellesleg a törvény büntet. Igen, egyénileg írtuk alá a hitelszerződést, melyről azt gondoltuk, hogy tisztességes, és ha tényleg az lenne, senki nem lenne felháborodva. Itt nem feleősség vállalásról van szó, hanem arról, hogy a bankok azt csinálhatnak velünk amit akarnak, szó szerint tisztességtelenül kizsákmányolnak, és mi nem tudunk ellene tenni, csak azt hogy mindneünket elveszítjük és örülünk, ha marad annyi pénzünk, hogy holnap is tudjunk a családunknak enni adni! Személy szerint én azt ajánlanám az ilyeneknek, mint Te, hogy inkább örüljön, hogy neki nem kell azon gondolkozni, hogy mi lesz holnap (mert feltételezem, hogy neked nincsenek anyagi gondjaid és valószínű, hogy közelebb állsz a kizsákmányolók társaságához, mint az átlagemberéhez!!) !!

Válaszok


Vendég

#304 Re: Re: kié a felelősség?

2011-08-11 12:29:35

#149: Egy balek - Re: kié a felelősség?

okostojás?

így látatlanban igazán megtisztelő, köszönöm! ;)

bementetek az erdőbe, mert oda akartatok menni. mert nem tudtatok (ki)várni, hanem azonnal kellett minden. mert a szomszédnak/ismerősnek/rokonnak jobb lett, és nektek is azonnal kellett. csak hogy le ne maradjatok. ez a rongyrázás...

tényleg el kellett volna olvasni az apróbetűt, és az egész szerződést. és nem a "banki tanácsadóra" hallgatni, mert a csirkének a pult másik oldalán nem érdeke téged védeni. nem viheted haza? akkor leülsz ott egy ügyvéddel, több (tíz)milliós hitel felvételekor erre igazán nem szabad sajnálni az időt. szerintem.

 

mert feltételezem, hogy neked nincsenek anyagi gondjaid és valószínű, hogy közelebb állsz a kizsákmányolók társaságához, mint az átlagemberéhez!!

rosszul feltételezed, kétkezi munkából élek. nem túl jól, inkább beosztással és mértékkel. hogy majd a gyerekeimnek is maradjon!