Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post

Bubu

#79

2014-04-04 09:27

Amiről idáig szó volt az az úgynevezett kettős mérce kérdése. Itt senki nem hibáztat senkit, csak mindössze arról van szó, ha egy férfi megteheti úgy, hogy nincs társadalmilag negatív hangja, akkor egy nő is megteheti ugyanazt, és vica-verza. Hogy ezt kevéssé intelligens ember is megérthesse példával élek: "ha egy férfi sok nőt megdug, az macsó, ha egy nő van sok férfival, az már kurva (a férfi megítélése ugyanabban a dologban pozitív, a nőé negatív). Ha egy férfit látnak részegen fetrengeni az utcán, akkor általában azt gondolják " na neki is jól sikerült az éjszakája", ha egy nőt látnak részegen azt mélyen elítélik, hiszen egy "nőnek nem illik ilyet csinálnia" A férfinak lehet a nőnek nem...
Ha egy nő -férfiak szerint- ribancosan öltözködik, lehet, hogy neki is csak melege van. És, ha tegyük fel, még vonzó nő is hozzá, akkor sem azért öltözködött így, hogy valaki megkívánja -az ő akarata ellenére- a testét. Remélem ez így idáig érthető!
Még valami: "a megvalósult egyenjogúság számokban": A magyar parlamentben a nők aránya 9%, amíg a felsőoktatásban nők aránya közel 50%, addig a Magyar Tudományos Akadémiának talán max 10%-a nő. Református lelkipásztorok fele nő, ennek ellenére református női esperes talán még nincs is. Ugyanazért a munkáért a nők átlag 15-20%-al kapnak alacsonyabb fizetést, mint a férfiak. Állás interjún tőlem is majd mindig megkérdezik: "van-e gyereke, vagy tervez-e gyereket". EGyébként amiről most beszélünk, ezek tudományosan alátámasztott témák, amit egyetemeinken is oktatnak. Ha már társadalmi működésről volt szó, és arról, hogy ki érti, és ki nem azokat. Szintén nem mondok vele újat, hogy patriarchális társadalomban élünk, ezek is tények, és ebből adódik, hogy bizony még van mit tenni az egyenjogúságért.
Attól még, hogy valaki kint hagyta a pénztárcáját, nem az a hibás, aki kint hagyta, hanem aki elvitte. Remélem érthető! Tehát az ősi mesterségre vissza térve: nem az a felelős, aki annak öltözik, és úgy viselkedik, hanem aki él a szolgáltatásokkal. Ha valaki úgy gondolja, hogy "megérdemelte, hogy megerőszakolják, hiszen milyen lengén öltözködött" az keményen áldozathibáztató. A bűn elkövetéséért nem az áldozat a felelős, hanem a bűnöző!!!Tehát az áldozat viselkedésé nem menti fel az elkövetőt.
És megértem, ha egy férfi nem érzi úgy, hogy az egyenjogúsággal gond lenne, hiszen ő férfi, őt ezek nem érintik. És nagyon nagy érzelmi intelligencia kell hozzá, hogy férfi létére mégis észrevegye a társadalomban azokat a momentumokat, amelyekben még mindig a nő elnyomásáról van szó.
Másik: vannak társadalmak, ahol, ha valaki lopott, annak egyszerűen levágják a kezét, máskor valószínű ezerszer meggondolja, hogy azt a kint felejtett pénztárcát ellopja-e vagy sem. és nem annak a kezét vágják le, aki véletlenül kint hagyta a pénztárcáját.

Válaszok

szerintem is

#92 Re:

2014-04-04 15:32:05

#79: Bubu -

Nem értem mi tart vissza, hogy te is fémeztelenük járj? Mutasd meg, hol van az a törvény, ami ezt megtiltaná? Vagy hozzunk egy olyat, ami ráparancsol a közvéleményre, hogy kinek kiről és miről hogyan legyen kötelező gondolkodnia? Úgy hozod föl ezt a fémeztelenes példát, mintha a férfiak tömegei járnának így az utcán. Ezen kívül van némi különbség, a nők mellei nem ugyanolyanok, mint a férfiaké, hanem erőteljes nemi jelleget hordoznak. Ilyen alapon rossz az összehasonlítás. Hasonlítsd inkább ahhoz, mintha a férfiak deréktől lefelé félmeztelenül járnának. Szállj magadba, gondolkodj el el kicsit, ha ilyenkor szatírt kiáltanál. A ribancság kérdése is ehhez hasonlóan más. Mások a természetből fakadó indíttatások és elvárások. Ez se véletlen, hogy így alakultak a történelem folyamán.

Hogy a nők hol és milyen arányban szerepelnek, az egy összetett kérdés. Sok olyan terület van, ami iránt eltérő a két nem érdeklődése. Érdékes kérdés a parlamenti arány. Azt hangoztatjátok, hogy nincsenek képviselve a nők érdekei. Erre viszont rácáfol, hogy egyre másra születnek a nőket kedvezményező törvények. Ti valamiért mégis úgy képzelitek el, mintha a férfiak csak a férfiak, a nők pedig csak a nők érdekeit képviselnék. Tehát el is hiszem, hogy ti tényleg így is tennétek, figylemen kívül hagyva a férfiak és a társadalom összérdekeit.

A jövedelem különbségekhez: “A nők férfiakkal szembeni hátránya az egész világon ismert jelenség, belénk van nevelve. Ezt az illúziót a bérekkel kapcsolatban is elfogadjuk, ezért engem is meglepett, hogy a nők bérhátránya inkább kivétel, mint szabály.”  – Mondta Sík Endre a TÁRKI Társadalomkutató Intézet vezető kutatója, aki az Egyenlő Bánásmód Hatóság által 2009 és 2013 között az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósított kutatás eredményeiből vezette le megdöbbentő végkövetkeztetéseit."

http://www.egyenlobanasmod.hu/tamop/data/TAMOP_EBH_1_szakertoi.pdf

http://index.hu/gazdasag/allas/2014/02/10/megfizetnek_a_nok_a_rugalmatlansagert


Tudom mire gondolsz azzal, "amiket az egyetemeken is oktatnak". A gender... csak tudod, ha részt vettél ilyenen és odafigyltél, emlékezz csak rá, azt is elmondták mindjárt az elején hogy ez nem egy bizonyoított tudomány, hanem csak egy folyamatosan formálódó, fejezetenként időről időre javításra szoruló kísérleti eszmefuttatás. Ezért a hallottakat senki ne vegye készpénznek és nem bemagolandó. Nem baj, lehet ezzel foglalkozni, de fontos lenne, hogy csak egy bizonyos értelmi szint elérése után.

Ezt írtam én: "Ha kiteszem a pénztárcámat és ellopják, igenis van benne felelősségem saját magamnak is. A bűnt valaki más követte el, de én voltam aki az elővigyázatlanságommal felhívtam rá a figyelmet és ezt elősegítettem." Erre te ezt válaszoltad: "Attól még, hogy valaki kint hagyta a pénztárcáját, nem az a hibás, aki kint hagyta, hanem aki elvitte. Remélem érthető!... A bűn elkövetéséért nem az áldozat a felelős, hanem a bűnöző!!!Tehát az áldozat viselkedésé nem menti fel az elkövetőt."Nem értem, hol passzol össze a kettő? Hol írtam én olyat, amire te ezt válaszolhatnád?
Ezeket a lózungokat szó szerint jól bemagoltad és mindig, minden értelem nélkül ellövöd őket, ha kell ha nem? Figyelj oda máskor, sokkal jobban!
Végül definiáld légyszi a "patriarchális" szó jelentését. Nézz utána. Nem azt jelenti, mint amire te tévesen használod.