Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

Robinia

#4582 Re: Re:

2014-04-03 15:42

#4581: - Re:

Látom, az előző mondatot nem idézted, megteszem én:

"Egyébiránt, éppen a talaj termőképességének gyors elhasználására és az intenzív biomassza-produkció jelentős vízigényére tekintettel, különösen félrevezetőek és károsak azok a javaslatok, amelyek pont a gyenge termőképességű, száraz, "másra már nem alkalmas" területeken akarnak kiterjedt energiaültetvényeket létrehozni."

Akkor most én kérdezek: az unokáidnak mit szeretnél átadni a magyar tájból? Azt szeretnéd, ha termőtalajaink a végletekig kizsigerelten állnának, amiken már TÉNYLEG nem terem meg semmi? Tudod, miért sivatagosodik el az Alföld? Nem, nem azért, mert nincs rajta elég akác. Hanem az egykori túllegeltetés, a vízelvezetések és a felszántása miatt. Amit a természetvédők akarnak, az nem más, mint az átgondolt, fenntartható, természetközeli folyamatokkal együtt dolgozó tájhasználat, amelyben igenis számít az, hogy az engem körülvevő élővilággal viszonylagos egyensúlyban, vagy legalább fenntartható viszonyban éljek. És nem azért, mert bárki a természetvédelemben pénzt kapna azért, mert több a védett növény valahol; erről szó sincs! Hanem azért, hogy akik utánunk jönnek, a saját leszármazottaink, élhető környezetben éljenek, amely hosszú távon (!!!) garantálja a boldogulásunkat. A természetvédők nem önmaguk kedvéért védik az értékeinket, hanem a társadalom miatt! Miért van az, hogy az akác melletti érvek közt nincs egyetlen olyan sem, amely hosszú távon számolna? Amely figyelembe venné, hogy a rövidtávú, akár néhány évtizedes megtérülésen túl is van élet, akkor is kell élni valamiből, sőt, Uram, bocsá', vannak a természetben olyan értékek, amelyek nem számszerűsíthetők? Az itt lezajló akáckampány az ország szellemi életének, értékrendjének csődjét mutatja.

Válaszok


Vendég

#4586 Re: Re: Re:

2014-04-03 21:34:15

#4582: Robinia - Re: Re:

Ez nem más mint ízes ,elméleti síkú ,realitásoktól elszakadt propagandaduma! Ha ti így akarjátok megvédeni és megóvni a bennünket körülvevő világot és az unokáinknak is megélhetést biztosítani,hogy semmit se engednétek ültetni az akác helyére....továbbá az alacsonyabb aranykorona értékű területekkel is ugyanezt tennétek,ássátok el magatokat.

Az élővilággal és természetközeli folyamatokkal pedig ne aggódj,tud  együtt élni a Ti okoskodásotok,gesztorkodási vágyaitok nélkül is az ott élő ember úgy hogy meg is tudjon élni Ő is,ne csak a Ti cinikus és öntelt csoportjaitok és ökoszisztémátok.

Ami pedig az általad ,sajátos zöld stílusban megfogalmazott utólsó gondolatot illeti,nem jutok szóhoz! Undorító és gyomorforgató az a felsőbbrendűségi komplexus ahogyan lenézitek és hülyének ,szellemi csődnek tituláljátok az élni akaró embereket.

Csodálkoztok,hogy ilyen véleménnyel vannak rólatok? Szerintem költözz Brüsszelbe ,jobban jársz!

Abszurdum!