Az akác legyen hungarikum!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Az akác legyen hungarikum! petíció automatikusan generált fórumtémája

karesz

#4576 méz

2014-04-03 06:53

Ez a kiváló magyar méz ellen szól. Próbálnak minket ellehetetleníteni. De a magyar méh megint szép lesz, Méltó régi nagy híréhez :-)

Vendég

#4577

2014-04-03 06:55

Nem szabad hagynunk,ki kell állnunk az akác védelméért!Nem vagyunk hajlandók lemondani erről a csodálatos,Isten adta természeti kincsünkről!

Vendég

#4578 Re: Sokan tudjuk már, hogy ez az igazság!!!

2014-04-03 08:14

#22: -  

 


Vendég

#4580

2014-04-03 09:23

Kedves Magyar testvéreim!
Az akác nemcsak a méz termeléshez szűkséges, hanem a fa győkerei lekötik a fútó homokot.És nefelejtsűk el, hogy a Kárpátmedence Tenger volt.
És az Alfőld, és a Duda Tisza kőze és a kis alfőld homokos terűlet. Tehát a győkerek lekőtik a homokot, és a fa levele meg trágyázza nemesítti a főldet.

Sok síkert az aláírások gyűjtésében; Űdv Sándor.
Dr.Kolozsy Sándor.C.D.V.A.
kolozsvári Szűletésű Szobrászművész.
www.kolozsy.com.au
de Győri 1956-os Szabadságharcos
személyes ismeretségű hosszú évtízedes Nemzetközi munkatársa a Gróf. Dr. Wass Albert, Erdélyi Világszővetség egyik Társelnöonek,
ugyancsak mint az egyik EVSZ-Társelnök EVSZ-Sydneyi Csoport elnöke- 1981-2005- a felnem számolásunk ideiig.


Vendég

#4581 Re:

2014-04-03 15:04

#4579: Robinia -

 

Idézek az általad megszívlelendőnek tartott cikkből!

"....A fentiekre tekintettel, a legjobb az lenne, ha energiaültetvényként sem akácot, sem egyéb növényfajt nem ültetnénk nagy kiterjedésben..."

Ki ez az idióta? Na és ki az az idióta aki ezt az eszmét követi?  Kinek áll az érdekében termelésre örökre alkalmatlan sivatagot,vagy épp botanikuskertet csinálni a fél országból?    Nektek?     A kieső  árut,termékeket,faanyagot,egyéb növényi haszonvételből származó termékeket meg majd Ti fogjátok importálni multik segítségével az országba ugye? A kieső jövedelmet,munkahelyeket meg majd a multiknál ugye?,meg onnantól sehol sem pótolja senki és semmi. Ezekre a vidékekre meg ne ültessünk semmit,dögöljön meg a méhész,az erdész,a kiránduló,a gazdálkodó,meg amúgy az összes magyar mi? Legyenek kiszolgáltatva a multiknak és a nyugatnak mindenben ugye?

Kiirtani az akácot meg az energiaültetvényeket is és gazt meg semmit sem termelni... a szőlő után,a tejágazat tönkretétele után,a cukoripar tönkretétele után ez kéne nektek mi?

 

Aki ezt támogatja és ezzel egyetért,meg megszívleli,az hazaáruló.


Robinia

#4582 Re: Re:

2014-04-03 15:42

#4581: - Re:

Látom, az előző mondatot nem idézted, megteszem én:

"Egyébiránt, éppen a talaj termőképességének gyors elhasználására és az intenzív biomassza-produkció jelentős vízigényére tekintettel, különösen félrevezetőek és károsak azok a javaslatok, amelyek pont a gyenge termőképességű, száraz, "másra már nem alkalmas" területeken akarnak kiterjedt energiaültetvényeket létrehozni."

Akkor most én kérdezek: az unokáidnak mit szeretnél átadni a magyar tájból? Azt szeretnéd, ha termőtalajaink a végletekig kizsigerelten állnának, amiken már TÉNYLEG nem terem meg semmi? Tudod, miért sivatagosodik el az Alföld? Nem, nem azért, mert nincs rajta elég akác. Hanem az egykori túllegeltetés, a vízelvezetések és a felszántása miatt. Amit a természetvédők akarnak, az nem más, mint az átgondolt, fenntartható, természetközeli folyamatokkal együtt dolgozó tájhasználat, amelyben igenis számít az, hogy az engem körülvevő élővilággal viszonylagos egyensúlyban, vagy legalább fenntartható viszonyban éljek. És nem azért, mert bárki a természetvédelemben pénzt kapna azért, mert több a védett növény valahol; erről szó sincs! Hanem azért, hogy akik utánunk jönnek, a saját leszármazottaink, élhető környezetben éljenek, amely hosszú távon (!!!) garantálja a boldogulásunkat. A természetvédők nem önmaguk kedvéért védik az értékeinket, hanem a társadalom miatt! Miért van az, hogy az akác melletti érvek közt nincs egyetlen olyan sem, amely hosszú távon számolna? Amely figyelembe venné, hogy a rövidtávú, akár néhány évtizedes megtérülésen túl is van élet, akkor is kell élni valamiből, sőt, Uram, bocsá', vannak a természetben olyan értékek, amelyek nem számszerűsíthetők? Az itt lezajló akáckampány az ország szellemi életének, értékrendjének csődjét mutatja.


Vendég

#4583

2014-04-03 16:34

Mindent bele! Nem hagyjuk az "Akácos út, ha...." Nem hagyjuk az erdőink illatát és nem hagyjuk a gyógyszer mézünket! Nem kell a Teva " gyógyszere"

Vendég

#4584

2014-04-03 17:13

szeretem az akácmézet

Vendég

#4585

2014-04-03 18:16

Nem kell minden Brüsszeli ideát komolyan venni, mert végül egy kifordított világban fogunk élni!

Vendég

#4586 Re: Re: Re:

2014-04-03 21:34

#4582: Robinia - Re: Re:

Ez nem más mint ízes ,elméleti síkú ,realitásoktól elszakadt propagandaduma! Ha ti így akarjátok megvédeni és megóvni a bennünket körülvevő világot és az unokáinknak is megélhetést biztosítani,hogy semmit se engednétek ültetni az akác helyére....továbbá az alacsonyabb aranykorona értékű területekkel is ugyanezt tennétek,ássátok el magatokat.

Az élővilággal és természetközeli folyamatokkal pedig ne aggódj,tud  együtt élni a Ti okoskodásotok,gesztorkodási vágyaitok nélkül is az ott élő ember úgy hogy meg is tudjon élni Ő is,ne csak a Ti cinikus és öntelt csoportjaitok és ökoszisztémátok.

Ami pedig az általad ,sajátos zöld stílusban megfogalmazott utólsó gondolatot illeti,nem jutok szóhoz! Undorító és gyomorforgató az a felsőbbrendűségi komplexus ahogyan lenézitek és hülyének ,szellemi csődnek tituláljátok az élni akaró embereket.

Csodálkoztok,hogy ilyen véleménnyel vannak rólatok? Szerintem költözz Brüsszelbe ,jobban jársz!

Abszurdum!

bpetya75

#4587 Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalására

2014-04-03 21:34

#4571: ifjpalyizoltan - Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalására

"Amennyiben magára hagyunk egy Összeomló és önfelújításra képtelen  tölgyest, ahol tegyük fel, valamilyen Véletlenek Összejátszása folytán tényleg az akác jutna uralomra, az akác az ökológiaí és szukcesszíós adottságaiból adódóan távlatilag, 50-100 éven belül fokozatosan ugyanarra a sorsra juma, mint a Kelet-USA erdeiben  azaz egy szálankénti elegyfajjá rítkulna. Biztos-e, hogy ugyanez tÖrténne az akácnál  vÖrÖs tölggyel, ameríkai kôríssel és bálványfával, hogy csak a legelterjedtebb ídegenhonos fafajokat ragadjuk ki? Aligha."

Ezt meg ugyan honnan? Az ujjamból én is szopok efféléket, csak nem biztos, hogy igaz lesz. Persze 50-100 év múlva már nem lehet számonkérni, ha hülyeségnek bizonyult a dolog, legfeljebb az unokákon.

bpetya75

#4588 Re: Re: Re: Re:

2014-04-03 21:38

#4586: - Re: Re: Re:

Nem ártana széleskörűen tájékozódni a témában. Fájdalmasan tudatlan vagy, csak az acsarkodás megy jól.


Vendég

#4589 Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalás

2014-04-03 21:41

#4587: bpetya75 - Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalására

"nem lehet számonkérni, ha hülyeségnek bizonyult a dolog, legfeljebb az unokákon."

Birom ezt a szánalmas unokázást! Tudod én is az unokája voltam,vagyok valakinek és én is élni akarok,ahogyan az itt aláíró 70ezer ember is,nem pedig a ti barom ötleteiteknek eleget tenni és annak eredményét elszenvedni!Továbbá ne aggódj,az unokákról mindenki tud és akar gondoskodni,pont emiatt ne játszátok itt a jövő hősét,mert semmi értelme,csak kiröhögtetitek magatokat!

bpetya75

#4590 Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalására

2014-04-03 21:46

#4571: ifjpalyizoltan - Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalására

"Az akác az egészséges, zárt koronájú erdökben kizárólag az egyszintes, laza koronájú, ún. fátyolszintet képezö erdök alatt települ meg, jellernzôen inkább csak csekély mértékben. Ilyenek a nemesnyarasok, a füzesek, a hazai nyarasok, a nyíresek, a fekete és erdeí fenyvesek, a kocsányos és kocsánytalan tölgyesek, a cseresek, a vörös fenyvesek és a borókások. Ugyanezen fafajok állományaí ha többszíntesek, már annyira zártak, hogy a fényígényes akác ñzíológiai Optimuma nem elégül ki a magjainak a csítázását követôen, így a magszórásból megjelenô természetes újulata senyved, bevakul és magától elpusztul."

Újabb sziporka. Vagy nevezzem inkább csúsztatásnak? A héten több 80+ éves állami erdőben jártam. Kiváló gyertyános-bükkös, tölgy elegyes gyertyános-bükkös termőhelyeken. MIndegyikben ott volt az akác. Való igaz, a ritkább vízmosás menti részeken, de arról azért illene nem elfelejtkezni, hogy ezek az erdők előbb-utóbb véghasználatra kerülnek, a felújítás során pedig komoly kihívást fog jelenteni az akácsarj. Hacsak nem sikerül addigra kiöregíteni az akácokat. Sajnos az erre való törekvés tapasztalataim szerint nem egyértelmű még az állami szektorban sem.

bpetya75

#4591 Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfogl

2014-04-03 21:48

#4589: - Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfoglalás

Hőbörgésen kívül tudsz valami mást is? Értesz valamennyire a témához, vagy csak unatkozol és beugrottál trollkodni kicsit?


Vendég

#4592 Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállás

2014-04-03 21:59

#4591: bpetya75 - Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállásfogl

 

30éve akáccal foglalkozom ember!  A nagyapám méhészkedett,amit a fiam visz tovább.

Szerinted majd örömömben cigánykereket hányok az ötleteitektől és az undorító és lenéző stílusú hablatyolásotoktól,meg attól ahogyan próbáltok itt okosnak látszani nálatok jóval többet látott emberekkel szemben, 90%ban száraz ,tankönyvi,elméleti síkon ? Franciakockásra marom magam a röhögésben rajtatok,elhiheted!

bpetya75

#4593 Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácá

2014-04-03 22:16

#4592: - Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállás

Tehát 30 éve akáccal foglalkozol? És mond csak, mennyire látod reálisan az akácot? A három heti méhlegelőt látod benne? A hűde faszányos tűzifát? A tényleg tartós szőlőkarót vagy kerítésoszlopot? Vagy esetleg látod a kockázatait is?

Mert ha csak az eleje van meg, akkor ne gyere itt nekem a nagyívű dumával a természettel való összefonódásról, mert úgy az csak hablaty.

Ami a stílust illeti, nem ártana önvizsgálatot tartanod. Te estél neki Robiniának, csak mert más véleménye van a témában, mint neked. Velem is kezdhetted volna lájtosabban, bár tény, hogy én sem finomkodom túl a dolgot, mert nem látom értelmét.

Egyébként választhatnál egy nicket, hogy tudjam, ugyanazzal vitázom-e végig ;-P


Vendég

#4594 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia A

2014-04-03 22:36

#4593: bpetya75 - Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácá

70ezer itt aláíró és még jóval több, itt nem nyilatozó ember kenyerét, közvetve,vagy közvetlenül érintett ember zsebében,tulajdonában kotorászva akarjátok elvenni,vagy épp ehhez asszisztáltok,ha tetszik,ha nem , erről van szó!Akkor? Nincs miről beszélni,meg sem érdemlitek,hogy az ember érdemben,indulatok nélkül vitázzon veletek!

bpetya75

#4595 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferenc

2014-04-03 22:42

#4594: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia A

Jó! Maradjunk indulatosak. Ki akar kitől és mit elvenni? Ha olyan ostoba vagy, hogy benyaltál egy kampánygenerálta médiahacket, akkor csak idegesítsd magad rajta. És természetesen szavazz holnapután a nagy megmentőkre, akik megóvnak bennünket a gonosz eu túlkapásaitól.


Vendég

#4596 Re: Akác ´es a méhek.

2014-04-04 05:44

Robinia

#4597 Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácá

2014-04-04 06:06

#4592: - Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácállás

"30éve akáccal foglalkozom ember!  A nagyapám méhészkedett,amit a fiam visz tovább."

 

Nahát, csak nem Te vagy ifj. Pályi Zoltán, személyesen, csak álnév alatt??? :) Nem baj, persze, ha nem.

 

Nyilván ilyen szintű akác-kötődéssel nem is gondolkodhatsz másképp, elfogultságod érthető. Mondhatnám azt is, önző és beszűkült vagy. De azért egy picit gondolj bele, nem élsz egyedül ebben az országban. A 70ezer aláíró pedig a jéghegy csúcsa felett köröző sirályokat se látja, amit elé tesznek, aláírja, mert a haver megosztotta a Facebookon.


Vendég

#4598

2014-04-04 07:58

Nem az akácot, hanem az EU-t kellene már megszüntetni.

Vendég

#4599

2014-04-04 08:32

Be kell írni a google-ba, hogy "háború a nemzet ellen". Megnézni a videókat, aztán el lehet gondolkozni, hogy vajon nincs-e párhuzam a régi és a mostani esetek között. Én a Duna tv-n láttam a napokban, de láttam régebben is a tv-ben.
Csak egy példa belőle. Behozták, hogy az egészségünk és az állatok egészsége érdekében be kell tiltani az állati fehérje adását a haszonállatoknak. Voltak viták rendesen, de elfogadták. Úgymond a saját és az unokáink érdekében. Rengeteg gazda tönkre ment, rengeteg takarmányfeldolgozó, stb. Viszont milyen érdekes, hogy Amerika szója importja virágzik, az nem baj, hogy a takarmány aranyárral ér fel, a hús ára a többszörösére növekedett. Ma már sokan otthon sem nevelnek állatot, mert nem éri meg a szójából gyártott takarmánnyal nevelni az állatot. A rengeteg maradék étel ami pl a disznóknak lett adva és nem veszett kárba, most (veszélyes) hulladéknak minősül. Az okos környezetvédők és szakemberek akkor is üdvözölték a változást, mert az emberek éhen halása másodlagos szempont. Az első a multi és a mutyi virágzása. Ha esetleg az éhen halást túlzásnak értékelné valaki, javaslom kimenni a kukák környékére. Sajnos sokan onnan étkeznek már. Az emberek sajnos lealacsonyodtak a patkány szintjére. Ja nem a kukából étkezőkre gondoltam ám, hanem azokra akik azért támogatták ezeket a dolgokat, mert saját zsebük árán sárba tiportak rengeteg embert, családot. Ismertem olyan éttermet, amelyik a kistermelőkkel együttműködött. A moslékért cserébe neveltek neki disznót. Most a kistermelő is behalt és az étterem is kínlódik.

Javaslom az elején javasolt filmet átnézni mindenkinek.
Tottini

#4600 Bolond lyukból...

2014-04-04 11:00

#4597: Robinia - Re: Re: Re: Re: Re: Erdészettudományi és erdőökológiai szakmai vélemény a X. Flóra Konferencia Akácá

Az ilyen és hozzátok hasonló fizetett trollkodó ellenlábas hittérítő szakbolondok Magyarországon minden ésszerű  társadalmi és gazdasági érdeket szolgáló szakmai programot,kampányt,propagandát megpróbálnak szétbomlasztani,politikai ízűvé varázsolni,netes offolásaikkal, a provokációjukkal és a személyeskedő rágalmaikkal.

Szomorú,hogy a neten nincs elmeállapot szerinti szűrés a hozzászólók között. :D