Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Quoted post

Felelős állattartó

#306

2014-02-25 11:40

Íme az eredménye a hepciáskodásotoknak: http://allatportal.hu/allati_hirek/hiaba-sikoltott-a-gazdi-setaltatas-kozben-oltek-meg-a-spanielt/535/

Aki nem képes megérteni, hogy nem a kutyák a világ közepe, a természetben az ott élő állatok vannak otthon és vannak jogaik, nem a fauna idegen háziállatoknak, aki nem képes megérteni, hogy az utca az embereké, a játszótér a gyerekeké, az megérdemli, hogy legközelebb az ő kutyulijáról készüljön hasonló kép, egy olyan kutya miatt, aminek ő harcolta ki, hogy ne kelljen rá póráz!

Válaszok


Vendég

#308 Re: Milibindi

2014-02-28 21:56:39

#306: Felelős állattartó -

Kellett legálisan tarthatóvá tenni a pitbullt!  Be kéne tiltani újra! A pitbull HARCIKUTYA arra teyésztették ki, hogy öljön, más kutyákkal harcoljon! Természetesen mikor törvényt hoztak, nem kérdeztek meg etológust! Enyhén szólva nonszennek tartom, hogy a hírekben is etológus helyett menhelyi dolgozó umn állatvédőt kérdeztek meg az ügyről.

Hallgatam egyetemen állatvédelemet. Etológus tartotta és ott is szóvolt a pitbullokról, mekkora probléma, hogyí egyre többet visznek lakótelepekre!

Ilyen ne történhessen normál esetben (nem harcikutya) kicsi korától póráz nélkül sétáltatni ,persze közben tanítani engedelmességre. Aztán emberekhez álllatokhoz szoktatni! Engedni, hogy játszon más kutyákkal ez a legfontosabb! Ha így teszel nem lesz baj! Legfeljebb két kannál ,de úgyis ismerni fogod a többi kutyát, ha látod(játok), szembe másik kan jön elmész a másik irányba vagy amíg elmentek egymás mellett megfogjátok a két kutyát! Ennyi! Na mármost , ha véletlen összevesznek egy jól szocializált kutya akkor sem fog kárt tenni a másikban az egyik megadja magát , a másik ilyenkor azonnal abbahagyja a támadást! Ezt tanulják meg játék közben kölyökként! Elvileg persze, mert két jó gazdi szétválasztja őket nem hagyja verekedni!