Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

egy biológus

#3778 Re:

2014-02-24 13:46

#3771: -

Meghallgattam, és teljes mértékben propagandaanyag. Egyetlen egy ökológust vagy természetvédelmi szakembert sem szólítottak meg, csak és kizárólag olyan embereket, akik az akácból élnek, ebből kifolyólag elfogultak és csak az előnyeit mondják el. Abból viszont mindent legalább háromszor, jó szájbarágósan. Olyan kijelentések hangzottak el benne, amik teljesen szakszerűtlenek és tényszerűen nem igazak. Például, hogy az akácnak rengeteg ökológiai haszna van és nélküle a magyarországi élővilág sokkal szegényebb lenne. Vagy hogy a krumpli sem őshonos, akkor azt is ki kéne irtani? Alapvető fogalmakkal nem voltak tisztában. Nem ártott volna olyanokat is meghívni a műsorba, akik ezzel a részével foglalkoznak, és értenek hozzá. Ez így propagandaanyagnak jó, de tájékoztató műsornak, vagy korrekt összefoglalásnak borzalmasan rossz és színvonaltalan. Sajnálom.

Válaszok

bpetya75

#3780 Re: Re:

2014-02-24 13:52:40

#3778: egy biológus - Re:

Egyetértek. Ez a műsor csak azt erősítette meg bennem, hogy pártpolitikai indíttatású a projekt.

bpetya75

#3792 Re: Re:

2014-02-24 17:15:17

#3778: egy biológus - Re:

Az ERTI-s emberkén kicsit azért meglepődtem. Nyilvánvalóan az ő szerepe volt a tudákos emberé. Elengedett pár laikusok számára ismeretlen kifejezést (pl határtermőhely), amivel pozícionálta magát, aztán jól megaszonta, hogy mennyire fontos is az akác. Sajnálom, hogy belement egy ilyen kutyakomédiába. Hihetetlen, hogy képesek úgy bemutatni a fajt, mintha egyenesen a Mennyekből pottyant volna ide a jó magyar homokba a magja, hogy Isten kegyelméből megmentse a magyarokat.

Azt meg különösen meredeknek tartom, hogy a "Mi lett volna ha" kérdésre válaszolt...


Vendég

#3804 Re: Re:

2014-02-24 20:21:32

#3778: egy biológus - Re:

Tisztelt Uraim! Ugye Önök közül többen állami erdészetnél, illetve állami fenntartású intézménynél dolgoznak. Nos akkor Önöket is az a pár (ezer) "hozzánemértő, tudatlan, stb.," ember tartja el. És ha talán megnyírbálnák az Önök költségvetését, ami az előbb említett termelő emberek adóforintjaiból is keletkezik, az azért nem tudom hogyan esne. De mégis tudom: a kormány lenne az oka. Ezért nem csak biológiai, őshonossági és természetvédelmi kérdés ez.