Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

Bödő Sándor
Vendég

#3402

2014-02-20 20:58

Nem tudom, ki az, aki az akácfák kiirtását kezdeményezte, de csakis olyan lehetett, aki még sohasem járt akácerdőben, aki még sohasem hallgatta a virágba borult akácosban zümmögő méheket, nem szívta magába az akácvirág illatát és az akácmézet sem kóstolta soha. Igenis legyen hungaricum az akácfa, ha ez az egyetlen módja a megvédésének, azt pedig, aki ezzel nem ért egyet illetve azok kiirtását javasolja, fel kellene kötni az első útba eső AKÁCFÁRA! Nem is értem, hogy lehet valakinek ilyen idióta ötlete, hogy nem kell az akác! Meg tudja indokolni, hogy miért? Kötve hiszem! Legalábbis észérvekkel nem!

Válaszok

bpetya75

#3420 Re:

2014-02-21 07:16:22

#3402: Bödő Sándor -

Kedves Sándor!

Elég szomorúnak tartom, hogy az egyet nem értők kapcsán fel sem merül a véleményük megismerésének igénye. Ez véleménynyilvánítás tökéletesen megtestesíti azt, amiért nagyon veszélyesnek tartom ezt a hecckampányt.

Az égvilágon senki nem tervezi az akác kiirtását, ez egy fideszes EP képviselő agyszüleménye, semmi több. A hungarikummá nyilvánítás viszont elképzelhető, hogy indokolatlanul megnehezítené az ésszerű akácgazdálkodást. Ugyanis az akácnak nem csak előnyei vannak, hanem hátrányai is. Ezért aztán sok helyen a visszaszorítása indokolt, nem a nyakló nélküli támogatása. Erre már egy ideje vannak törekvések, amelyeket jelentősen előmozdíthat egy olyan uniós rendelet, amely pénzügyi eszközöket is biztosít ehhez a kemény munkához. Itt pedig egy ilyen rendelettervezetről van szó. Nem az akác kiirtásáról.