Petíció az állatvédő civil szervezetekért

Quoted post

egygazdi

#34

2011-07-07 13:45

Jó napot,szervusztok.
Egyetértek azzal,hogy non-profit szervezettől,nem várható mérhető profit és az is igaz,hogy az állatvédelem(minden állaté) nem a civilek dolga lenne egy normális demokráciában. DE! Belevenném az állatvédelmi törvénybe,és a civil szervezetekre vonatkozó szabályozásba,hogy kötelesek az ÉLETHEZ MÉLTÓ körülmények között tartani az állatokat a menhelyeken és a panziókban! Legyen kötelező orvosi felügyelet,ÁNTSZ felügyelet,megfelelő a higiénia és a táplálék! És ezt kőkeményen ellenőrizzék is!
Mostanában volt"szerencsém" ellátogatni jó pár menhelyre, a helyzet sírni való,borzasztó, 1-2 helyen szörnyűséges!Ezek nevezik magukat állatbarátnak??
Tisztelet a kivételnek,hál'Isten van jó néhány!Respect!:-)

Válaszok

Lelenc Kutyamentő Egyesület

#41 Re: élethez méltó...

2011-07-07 16:42:56

#34: egygazdi -

A 2010/41-es korményrendelet előírja, hogy miként kell egy menhelynek működnie. Éppen csak azt felejtették ki, hogy mégis, honnan van az ott leírt feltételek megteremtéséhez és fenntartáshoz forrás. Vannak menhelyek, ahol "csupán" kivert állatok vannak, csak épp a segítség hiányzik. Szerinted mit tehetne a menhelyet véres verítékkel fenntartó, az állatok etetését megoldani is alig tudó? Tegye őket ki az utcára, csak mert nincs higiénia és élelem? szerinted honna, miből teremtse elő az adott menhely üzemeltetője. Tájékoztatlak, hogy civilekről beszélünk, állami menhely, állami támogtás nincs. Ellenőrizzék. aha. És? ha nem talának rendben valamit, akkor mi legyen? Kötelezettségeket róni a civilekre? Aha. És miből teljesítsék. A magánvagyonukat már beletették. Akkor?

Ötlet?